Veilig werken met Hydrauliek

Bezoekersnieuwsbrief World of Motion & Drives, World of Motion & Drives, Bezoekersnieuwsbrief, Laatste Nieuws

Ook in de hydrauliek blijft innovatie troef. Of die nou door wetgeving, de vraag naar meer veiligheid, of de wens om lichter en compacter te bouwen wordt aangeslingerd maakt niet uit. De ontwikkelingen gaan gewoon door en dat maakt dit vakgebied ook juist zo boeiend. Met hydrauliek kun je grote krachten opwekken en prachtige aandrijfoplossingen bouwen. Maar…het is ook een techniek waarmee je moet oppassen en moet weten waar je mee bezig bent.

Veiligheid speelt daarbij een grote rol en samen met een aantal fabrikanten en leveranciers van hydraulische componenten heeft FEDA de handen ineengeslagen met als resultaat het bekende ‘Rode Boekje’. Dit is inmiddels in de Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse taal verkrijgbaar en behandelt de oorzaken en gevolgen van Hogedruk Injectie Letsel.

Want een piepklein gaatje in een hydrauliekleiding of slang creëert zo maar een ‘vloeibare injectienaald’. In eerste instantie voel je een klein prikje en zie je eigenlijk niks. Echter, als je niet heel snel de juiste medische zorg krijgt, kan dit zeer ernstige gevolgen hebben. Hydrauliekolie is een gevaarlijk goedje. Er zijn ook andere veiligheidsrisico’s en daarom is ook de FEDA training ‘Veilig werken met Hydrauliek -Slangen en Componenten’ ontwikkeld.

Tijdens de WoTS 2018 zijn op de FEDA Lounge een groot aantal deelnemende bedrijven actief in de hydrauliek. Gezamenlijk verzorgen deze bedrijven seminars op de WoTS met als thema: Veilig werken met hydrauliek! Van ervaringsdeskundigen krijgt u uit eerste hand belangrijke informatie waarmee FEDA bewustwording creëert van de medische, materiële en financiële risico’s die gepaard gaan met het werken met hydraulische systemen. Naast het bijwonen van dit seminar is het mogelijk om gelijk in te schrijven voor de geplande training via verschillende gecertificeerde opleiders. Wanneer je tijdens de beurs jezelf en/of collega’s inschrijft voor deze training en deze binnen drie maanden na de beurs volgt, ontvang je direct één van de Hydrauliek Technische Leergangen. Lees meer op www.vwmh.nl.

Partners