Zakkenverdichter nu ook voor big bags

Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Industrial Processing

Om de verwerking van lege zakken zo efficiënt, goedkoop en milieuvriendelijk mogelijk te laten plaatsvinden, ontwierp Van Beek de zakkenverdichter. Wist u dat onze zakkenverdichter voortaan ook met gemak big bags comprimeert?

Techniek aangepast op big bags
De werkingvan de zakkenverdichter is even effectief als efficiënt. De schroef in deze machine perst lege zakken samen waardoor het volume zo’n 60 tot 80 procent vermindert. Vanuit de markt ontvingen wij de vraag of de zakkenverdichter ook werkt voor big bags. Het antwoord was nee, maar wij denken graag in oplossingen en gingen er mee aan de slag. “Big bags zijn een stuk groter en gemaakt van een grof weefsel dat zich wat moeilijker laat samendrukken”, vertelt Joram van der Heijden, sales engineer bij Van Beek. “Tijdens testen bleek dat big bags zich vooral lastiger laten opnemen in de schroef. Om de big bags mee te kunnen laten voeren in de schroef, bedachten we een techniek die extra druk geeft op de zakken. Hierdoor worden big bags wel goed opgenomen door de schroef en vervolgens gecomprimeerd.”

Voordelen ten opzichte van andere persen
De zakkenverdichter is bruikbaar voor het comprimeren van plastic zakken, jutezakken, kartonnen zakken en combinaties daarvan. Van der Heijden vertelt: “De machine heeft veel verschillende uitvoeringen. De standaarduitvoering is een in staal gecoate variant. Voor zakken met daarin resten van agressieve poeders die staal aantasten, hebben we roestvaststalen versies.” Voor processen in explosieve atmosfeer kan Van Beek een ATEX-variant van de zakkenverdichter vervaardigen. Door het gebruik van een stortkoker kan de aanvoer van lege zakken in een continu proces plaatsvinden. De zakkenverdichter is stationair inzetbaar, maar een mobiele variant is ook mogelijk.

Kostenbesparing
Volgens Roel Kneepkens, sales engineer bij Van Beek, zit het grootste voordeel van de zakkenverdichter in de kostenbesparing. “Er is namelijk geen hydraulisch systeem nodig om deze pers aan te drijven, alleen elektriciteit. Hierdoor is de zakkenverdichter vele malen voordeliger en duurzamer dan een hydraulische pers.”

Iets voor u?
Heeft u een proces waarbij lege zakken en big bags afgevoerd moeten worden? Wij helpen u hier graag bij, neem hiervoor met ons contact op per e-mail of telefoon +31 (0)416 375225.

Partners