De adviesroute “Geld verdienen met Machinebouw” leidt u langs een aantal exposanten die oplossingen bieden om bij te dragen aan een positieve opbrengst. Voorspelbaar onderhoud, veiligheid, tijdsbesparing, personeel en andere belangrijke factoren spelen allen een belangrijke rol in de productiviteit en uiteindelijk in hoeveel geld iemand verdient. Gekoppeld aan deze adviesroute wordt er een seminar georganiseerd op donderdag 4 oktober 2018, waarbij we in gaan op deze aspecten. Hieronder treft u een overzicht van de demonstraties en/of pitches van de deelnemende exposanten. De adviesroute kunt u na registratie op eigen gelegenheid volgen.

Wilt u zich aanmelden voor deze adviesroute? Meldt u zich dan hier aan.

 

Deelnemers Geld verdienen met Machinebouw Adviesroute:

Productflow optimalisatie (Easy Systems, 11B074)

Als leverancier van interne transportsystemen en aluminium constructies staat Easy Systems garant voor uw procesoptimalisatie. Door de integratie van standaard oplossingen in een productie- of assemblageomgeving, sorteer- of distributie centrum, maken wij het mogelijk om uw productflow te vereenvoudigen, te optimaliseren en goedkoper te maken. U moet immers als bedrijf uw goederen snel en tegen lage kosten kunnen leveren om uw klanten tevreden te stellen en dit in een steeds wisselende en groeiende markt.

Het is dan ook onze taak om de doorlooptijd in uw productie en/of distributie zo kort mogelijk te houden en dit in combinatie met een beperking van kosten. Deze taak vervullen wij met een eigen team van ervaren engineers en monteurs, zo verzorgen wij elke bestelling van offerte tot installatie ter plaatse. Ons aanbod reikt van eenvoudige systemen tot complete projecten.

Winst maken (Murrelektronik B.V., 11D034)

Machinebouwers kunnen veel geld besparen en dus meer winst maken door het toepassen van het juiste installatie concept. Door IO-modules te verplaatsen naar “het Veld” en de IO met voorgeconfectioneerde kabels aan te sluiten wordt een Plug & Play installatie gecreëerd. Zo is de machinebouwer veel minder tijd kwijt aan het opbouw/installeren van de machine/installatie. Minder tijd = minder arbeidsuren = meer winst.

RFID-tracking: slimme oplossingen met kabelbinders en clips (HellermanTyton, 11E048)

Toepassing van RFID maakt track- en tracesystemen efficiënt. HellermannTyton heeft nu kabelbinders en clip ontwikkeld waarin RFID-transponders zijn geïntegreerd, het integreren en plaatsen van RFID-tags in machines, processen en installaties is hiermee een stuk gemakkelijker geworden. Kabelbinders vormen de kern modern van kabelmanagement, ze komen daarom ook in alle takken van industrie voor. Door een RFID-transponder juist in een kabelbinder te integreren, worden verschillende functies gecombineerd in één component: bevestigen, bundelen, fixeren, labelen, identificeren én RFID-tracking.

HellermannTyton toont tijdens WoTS aan hoe gemakkelijk RFID is te integreren in kabelmanagement en wat de mogelijkheden van RFID zijn. Uitgebreide informatie over onze RFID-systeemoplossingen vindt u onder https://www.hellermanntyton.nl/rfid.

Action Center push-in-aansluittechniek (Phoenix Contact, 11A036)

De push-in-aansluittechniek is ontwikkeld voor de directe aderaansluiting: massieve aders of aders met adereindhulzen kunnen direct en zonder gereedschap in de aderaansluiting worden aangesloten. De speciale veercontour maakt het insteken van aders met adereindhulzen vanaf 0,34 mm² vederlicht. Lage benodigde insteekkrachten maken de bedrading aanzienlijk eenvoudiger en vooral ook sneller. Het openen van de veer, vindt plaats met behulp van de bedieningsknop – eenvoudig en zonder direct contact met stroomvoerende delen.De speciale contactveer van hoogwaardig verenstaal waarborgt maximale contact- en aderuittrekkrachten alsmede een trillingsbestendige en gasdichte verbinding.

De Push-in aansluittechniek is naast aansluitklemmen inmiddels in nagenoeg alle Phoenix Contact producten beschikbaar. Tijdens de beurs WoTS presenteren wij deze nieuwe Push-in ontwikkelingen. Ervaar de voordelen en het gemak van de Push-in aansluittechniek op ons Action Center tijdens de beurs WOTS.

Veiligheid: Behoud voorsprong in veiligheid en productiviteit (SICK, 11B060)
In de fabriek van de toekomst zal de scheiding tussen mens en machine nog verder vervagen. Industrie 4.0 zorgt ervoor dat de rigide seriële productielijn wordt opgebroken in flexibele deelstations. Er komen teams waarin robots en mensen met elkaar samenwerken. Iedereen ziet direct enorme mogelijkheden door deze samenwerking met zogenoemde collaborative robots. In het licht van een flexibele productie omgeving biedt het toepassen van zo’n robot vele mogelijkheden. De traditionele seriematige productielijn wordt in een slimme fabriek vervangen door “flexibele competentie eilanden”. Robots voorzien de mens in ondersteuning of voeren monotone of fysiek zware taken uit. Mobiele transport assistenten in de vorm van AGC’s ondersteunen werknemers en robots door in een optimale materiaal flow te voorzien. Mens en robot vullen elkaar aan, elk met hun eigen competentie en kracht.

Deze samenwerking vergt echter een geheel nieuw veiligheidsconcept waarbij er flexibel op verschillende situaties wordt gereageerd. Intelligente veiligheidssensoren in combinatie met safe motion en veilige netwerktechnologie bieden innovatieve mogelijkheden om adequaat op deze veranderende omgeving in te spelen. SICK, ooit de uitvinder van het veiligheidslichtscherm, heeft decennialange ervaring in machineveiligheid. Overal ter wereld worden onze veiligheidsoplossingen ingezet om mechanische gevaren af te schermen en machine bewegingen veilig af te schakelen.

Tijdens de WoTS 2018 zullen we demonstreren dat samen met SICK ook in de fabriek van de toekomst veiligheid en productiviteit hand in hand gaan.

Voorspelbaar onderhoud (Turck, 11C068)

Predictive maintenance, hoe zetten we veldbustechniek in combinatie met IO-Link in om te voorspellen wat onze machine “beweegt”. Welke factoren kunnen we monitoren en welke conclusies kunnen we hier aan verbinden. Hoe gaan we dit data technisch aanvliegen. Dit zijn onderwerpen waar we graag met u over van gedachten wisselen. Bezoek Turck (11C068) tijdens de WoTS en laat de mogelijkheden u verrassen.

 

Mediapartner:

Partners