X-pedition Innovaties in de sample workflow – volg het biologische sample

LOCATIE: World of Laboratory

Door het optimaliseren van de sample workflow kunnen laboratoria de efficiëntie in het lab verbeteren, de laboratorium capaciteit verhogen en het aantal fouten verminderen. Een belangrijke manier om de sample workflow te verbeteren, is het standaardiseren van processen. Daarnaast is het implementeren van innovatieve technieken en applicaties, hoe eenvoudig ook, een belangrijke stap.

In deze X-pedition volgen we de workflow van een biologisch sample uit het life science lab. Een tour langs 6 deelnemende stands neemt u mee langs de gehele workflow. Met behulp van interactieve demo’s krijgt u op praktische wijze inzicht in de laatste innovaties. Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoord, ontvangt u een leuk cadeautje. Dé kans om uw kennis te vergroten!

Deelnemers aan deze X-pedition zijn: Analis, Gilson, Elscolab, NBS Scientific, MERCK en Linde Gas Benelux.

Workflow
U volgt in deze X-pedition de sample workflow:

  1. Cell, microorganism and algae cultivation
  2. Efficiency & traceability
  3. Sample handling 
  4. Sample prep & analysis
  5. Traceability in sample storage
  6. Sample freezing, storage & tracking

Voor wie is deze X-pedition bedoeld?
U bent werkzaam als (hoofd)analist, labmanager, operationeel manager, R&D manager of wetenschapper in het life science lab. Ook als u niet in een life science lab werkt maar wel benieuwd bent naar de innovaties die de X-pedition toont, bent u van harte welkom om aan te sluiten en de tour te volgen.

X-pedition

Upstream bioproces, productie van biologische producten Analis
Een bioreactor is het hart van elk biochemisch proces waarin enzymen, microbiële, zoogdier- of plantencelsystemen worden gebruikt voor de productie van een breed scala aan nuttige biologische producten. Een goed ontworpen bioreactor zorgt voor van een gecontroleerde omgeving om optimale groei in het specifieke gebruikte celsysteem te bereiken.
Analis vertegenwoordigt Solaris Biotech voor upstream- en downstream- systemen, van bench-top R&D vanaf 200 mL tot turn-key oplossingen voor een productie omgeving. Alle systemen zijn compact, extreem flexibel en zijn voorzien van een zeer innovatieve plug-and-play software applicatie. 

Volledige efficiëntie en herleidbaarheid van uw pipetteerstappen – Gilson

Traditioneel is op het lab de pipetteerstap binnen een analyseproces de fase die het minst gedocumenteerd wordt. De herleidbaarheid van deze stap is vaak erg laag. Door het gebruik van de unieke combinatie van pipettepilot software op een tablet en daaraan gekoppeld de pipetten via bluetooth worden ongekende mogelijkheden gepresenteerd. De software maakt de pipetkeuze binnen de gekoppelde pipetten ten einde de hoogst mogelijke nauwkeurigheid te bereiken tijdens het pipetteren. Alle pipetteerstappen kunnen van te voren worden ingegeven met alle volumina en plaatsen binnen bijvoorbeeld een 96- of 384 well plaat. Na het starten en koppelen van de pipetten bent u nooit meer de weg kwijt bij het vullen van de platen en dat alles met de hoogste nauwkeurigheid. Het is ook nog een milieuvriendelijk systeem doordat alle stappen aan het eind worden verzameld in een pdf rapport zodat labjournaals op papier hiertoe niet meer nodig zijn.

Gilson IoT brengt u een volledig herleidbare manier van pipetteren!

Bescherm jezelf, je product en je omgeving tijdens je research – Elscolab
De SafeFAST Premium is een Class II Microbiologische veiligheidskast van de nieuwste generatie laminaire flow kasten. Deze veiligheidskast is een grote stap voorwaarts in techniek. Denk aan energiezuinige DC motoren, HEPA filters met verdubbelde gebruiksduur en LED verlichting. Het resultaat hiervan is een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en een hele lage CO2 emissie.

De SafeFAST Premium geeft product, operator en de omgeving bescherming tijdens pathogene werkzaamheden. In de kast wordt 70% van de lucht gerecirculeerd via de Class H14 HEPA filter terwijl de overige 30% via een H14 HEPA filter retour de ruimte ingaat.

Eiwit workflow- Expressie, monster voorbewerking en analyse – MERCK
Een solide basis is essentieel voor ieder onderzoek. Ons brede portfolio biedt kwaliteit en consistentie voor betrouwbare resultaten van eiwit expressie tot monster voorbewerking en -analyse.
Wij leveren de nieuwste recombinante DNA technieken in ons klonering en expressie portfolio.

Daarna zorgen wij voor een maximale opbrengst van intacte, functionele eiwitten binnen ons monster voorbewerking portfolio. Tot slot ons eiwit analyse portfolio waarin we van antilichaam tot massaspectrometrie een breed aanbod hebben in technologieën die kunnen bijdragen aan elk niveau van eiwit detectie.

Ultieme traceerbaarheid in uw Sample Storage – NBS Scientific
De Information Marking Systemen van AFYS3G zorgen voor een revolutie in de manier waarop sample storage buizen kunnen worden geïdentificeerd. In plaats van labels te gebruiken, kunt u met deze systemen buizen laser markeren met uw eigen logo, vorm, tekst of sample-ID. Door de unieke lasertechnologie kunnen de markeringen niet slijten of eraf vallen, waardoor de uiteindelijke traceerbaarheid van de samples gegarandeerd is.

Sample freezing, storage & tracking – Linde Gas
Het onder de juiste condities bewaren van uw biomedische of biologische samples is van groot belang. Afhankelijk van het type weefsel worden de juiste condities voor opslag bepaald en de beste manier van invriezen. Met een programmeerbare computervriezer worden uw research of clinical trial samples gecontroleerd ingevroren met vooraf gedefinieerde invriescurves.

Uiteraard is dit alles in lijn met GMP protocollen. Daarna kan de sample de transitie maken naar een bewaarvat voor opslag bij cryogene temperaturen. Door online datalogging en sample tracking bent u ten allen tijde op de hoogte van de condities en locaties van uw samples.

Programma

Start & eindtijd Beschrijving

Dit project loopt gedurende de hele beurs (dinsdag t/m vrijdag). Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project? Meld u aan voor dit project en ontvang gratis uw routekaart en beschrijving.

WOTS Partners