X-pedition Veilig werken met onveilige stoffen

LOCATIE: World of Laboratory

Tijdens deze X-peditionleer je hoe je veilig kunt werken met verschillende gevaarlijke stoffen. Bij elke deelnemer word je kennis getest op het veilig uitvoeren van een analyse. Hierbij spelen product-en persoonsbescherming een belangrijke rol. Verzamel alle GHS symbolen voor het afronden van de X-pedition. Na afloop wordt de kennis die je hebt opgedaan nogmaals getest met een aantal meerkeuzevragen. Het verbreden van je deskundigheid wordt uiteindelijk beloond met een certificaat en een coole gadget.

Voor wie is deze X-pedition bedoeld?
Laboratoriummedewerkers en -managers, (hoofd) analisten, kwaliteitsfunctionarissen veiligheidscoördinatoren, HSEQ-ers, gebouwbeheerders en architecten.

Deelnemers aan deze X-pedition zijn: Avans+, Boom, CleanAir bij Baker, DUPA, KRSS Europe en Scala Scientific.

X-pedition

Veilig werken in een veiligheidswerkbank – CleanAir by Baker
Een Biologische Veiligheidswerkbank is zo ontworpen om er veilig mee te kunnen werken. De veilige werking wordt vaak nog wel eens verminderd door de manier van werken. Dit is niet altijd bekend bij een eindgebruiker. In het werkveld zien wij namelijk regelmatig situaties voorbij komen die (onbewust) plaatsvinden maar wel zorgen voor een verminderde goede werken en bescherming van de gebruiker, het product en de omgeving. Kortom; de gebruiker heeft altijd een zeer grote invloed op de veilige werking van een werkbank.

Zorg voor een veiligere werkomgeving met behulp van TrapIT filters – KRSS Europe
Vaak wordt wel gedacht aan veilig werken met chemicalien en oplosmiddelen tijdens de monstervoorbereidingswerkzaamheden voorafgaand aan een instrumentele analyse. Maar wat kan er gebeuren tijdens en na de instrumentele analyse? Organische oplosmiddelen die vanuit de afvalvaten onder de labtafels vrij spel krijgen of de dampen van de vacuumpompen van de Massaspectrometers die in het laboratorium vrij komen? Welke preventieve maatregelen kun je hiervoor nemen en waar moet je als gebruiker precies op letten? Kom naar de stand van KRSS Europe om te zien welke eenvoudige oplossingen hiervoor beschikbaar zijn en hoe je ze kunt toepassen om de veiligheid binnen jouw laboratorium te verbeteren.

Programma

Start & eindtijd Beschrijving
Geen programma informatie

WOTS Partners