X-pedition Voedselveiligheid

LOCATIE: World of Laboratory

Leer hoe bedrijven in Nederland bezig zijn om de voedselveiligheid te waarborgen door je in te schrijven voor de eerste ‘X-pedition Voedselveiligheid’ tijdens de WoTS 2020! Tijdens deze interactieve X-pedition leert u van alles over de verschillende technieken die de deelnemers gebruiken om de kwaliteit van voedsel te controleren. U krijgt hierbij een product mee en kunt er bij elke stand achter komen wat er mis is met een bepaald aspect van dat product, door het beantwoorden van een kennisvraag. Dit levert u tevens een smaakvol cadeautje op.

U kunt zich hier aanmelden voor deze X-pedition!

Deelnemers aan deze X-pedition zijn: Hettich Benelux, MERCK, AddspeX, DENIOS, PerkinElmer en Axel Semrau.

Waarborging veiligheid van medewerkers – DENIOS
DENIOS laat bij de eerste stand zien hoe zij aroma’s opslaan in brandwerende ruimten. Middels de VARIO-Flow werkplek-techniek wordt bij deze opslag de veiligheid van medewerkers en de omgeving optimaal gewaarborgd. 

 

 

Snelle kwaliteitscheck op de samenstelling – PerkinElmer
Bij de tweede stand laat PerkinElmer haar specialisme met de Perten producten zien voor voedsel analyses. In dit geval kan de FT-NIR FT-9700 meerdere kenmerken van een product, zowel vast als vloeibaar, checken. Bijvoorbeeld het vaststellen van een afwijking in het vochtgehalte zowel bij de ingangscontrole als in het proces of tijdens de eindcontrole.

 


Vast stellen of MOSH of MOAH in een product zit – Axel Semrau
24/7 aantonen of er minerale olie restanten in levensmiddelen zitten? Axel Semrau laat zien hoe met de CHRONECT Workstation MOSH/MOAH in 30 minuten zowel MOSH als MOAH op het niveau van 1ppm bepaald kan worden. Ook deze techniek is voor zowel de ingangscontrole als voor de proces- en eindcontrole van belang.  

Detectie methoden voor micro-organismen – MERCK
Merck toont bij de vierde stand haar specialisme op het gebied van snelle detectie methoden voor micro-organismen. Dit doen zij door gebruik te maken van hun gepatenteerde IMS Techniek, waarmee resultaten voor de belangrijkste voedsel pathogenen binnen 24 uur beschikbaar zijn. Deze detectie methode is van belang bij zowel de ingangscontrole als de proces- en eindcontrole.


Verminderde kans op uitdroging van monsters door speciale incubatoren – Hettich Benelux
Ondanks de snelle technieken voor pathogene blijft altijd een bevestiging van positieve resultaten nodig met incuberen. Hettich Benelux zal met haar HettCube incubatoren laten zien dat zij de voordelen van natuurlijke convectie en geforceerde ventilatie combineert. Het gevolg hiervan is dat er optimale groeicondities worden gerealiseerd en dat de kans op uitdroging van de monsters aanzienlijk wordt verminderd.

 

Snelle kwaliteitscontrole met XRF elementanalyse – AddspeX/Beun-de Ronde
AddspeX/Beun-de Ronde zal bij de laatste stand met haar razendsnelle analysetechniek binnen 5 minuten kunnen laten zien wat de gehaltes van de verschillende elementen van een product zijn. Vervolgens kan worden geconcludeerd of deze gehaltes binnen de gestelde grenzen vallen. Deze analysetechniek is voor zowel de ingangscontrole als voor de proces- en eindcontrole van belang.

Programma

Start & eindtijd Beschrijving

Dit project loopt gedurende de hele beurs (dinsdag t/m vrijdag). Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan dit project? Meld u aan voor dit project en ontvang gratis uw routekaart en beschrijving.

WOTS Partners