Vaak is een bedrijf gespecialiseerd in één onderdeel van de Robotica keten. FEDA wil u, met de projectgroep Robotica die bestaat uit een aantal FEDA leden, informeren over de gehele keten die binnen Robotica toepasbaar is. Op deze manier is het mogelijk om grote en/of kleinere totaaloplossingen aan te bieden.

Binnen het project wordt samengewerkt met het studententeam Team Rembrandts van de Fontys Hogeschool uit Eindhoven, het eerste Nederlandse Robotica team.

Gedurende de WoTS 2018 is het mogelijk om de Robotica presentatie bij te wonen op de FEDA Lounge in hal 10. Na de presentatie vindt er een rondleiding plaats langs de in het project deelnemende FEDA leden. U heeft ruim de gelegenheid om al uw vragen te stellen aan de bedrijven en studenten van Team Rembrandts!

Bezoek het Robotica Project op:

  • Dinsdag 2 oktober 2018: 10.00 – 10.30 uur / 12.00 – 12.30 uur
  • Woensdag 3 oktober 2018: 10.00 – 10.30 uur / 12.00 – 12.30 uur
  • Donderdag 4 oktober 2018: 10.00 – 10.30 uur / 12.00 – 12.30 uur
  • Vrijdag 5 oktober 2018: 12.00 – 12.30 uur

Meld u hier snel aan!

Deelnemers aan Robotica

  ABI
Al in 1922 stonden kwaliteit en degelijkheid voorop bij alles wat we deden. Vanuit die basis is ABI ook vandaag de dag nog volop in beweging – als toonaangevend specialist in aandrijftechniekmotion control en robotics. Dat betekent continu innoveren en slim ontwerpen, vanuit ervaring praktisch te werk gaan en alles vlekkeloos uitvoeren. Of het nu gaat om standaard- of maatwerkoplossingen, voor nieuwe of bestaande systemen. Wij doen niets liever dan oplossingen ontwikkelen waarmee u vooruit komt.
     
  Astro Controls B.V.
Al ruim veertig jaar is Astro Controls uit Alphen aan den Rijn een succesvolle solutions provider voor machinebouwers. Het bedrijf staat vooral bekend om haar uitgekiende ‘upgrade-mogelijkheden’ waarmee de prestaties van zowel machines van machinebouwers als die bij eindgebruikers kunnen worden verbeterd. Daarvoor put Astro Controls uit een veelzijdig leveringsprogramma met stoot/trillingsdempers, pneumatische componenten, elektrische actuatoren, rvs componenten voor de offshore en vacuüm componenten. Astro Controls is ook de Nederlandse distributeur van Sawyer cobots. Op de FEDA Lounge zal de Sawyer cobot in volle glorie te bewonderen zijn.
     
  Festo
Festo is gespecialiseerd in de automatisering van ”Motion in Control”-processen in verschillende industrieën en wordt wereldwijd vertegenwoordigd in 176 landen. De ambitie van Festo is om als innovatieve partner, klanten in staat te stellen hun concurrentiekracht te verhogen door verregaande samenwerking op het gebied van re-engineering van bestaande machines en bij het ontwerpen van nieuwe machines. Door continue innovatie heeft Festo een assortiment van ruim 30.000 catalogus producten en biedt zij automatiseringsoplossingen op maat voor meer dan 200 industriële sectoren. Het uitgebreide dienstenpakket varieert van advies en dienstverlening op ontwerpgebied tot en met logistieke en technische ondersteuning, en van services voor installatie en onderhoud tot en met training en opleiding van operators en technici.

 

     
  YASKAWA
In hal 11 op stand C008 laat Yaskawa uiteenlopende innovaties laten zien, waaronder een Singular Control demo cel. Deze werkende cel maakt gebruik van producten van alle divisies van Yaskawa: Drives, Motion, Controls en Robotica. De Yaskawa MP3300iec vormt het vitale hart van de besturing. Deze krachtige Machine Controller stuurt alle negen assen aan; zowel die van de robots als de servo assen. In de getoonde applicatie stuurt de  MP3300iec de snelle GP8 Yaskawa robot aan en een delta robot. Dit loopt via een aantal zeer snelle, betrouwbare maar vooral ook veilige Sigma-7 servo’s die de delta robot en de lopende band aandrijven. Daarnaast bevat de cel het modulaire en extreem compacte I/O systeem SLIO voor de sensoren.

WOTS Partners