Mini-training Liquid Handling ‘tip of the iceberg’

30 september 2020, 12:30 - 16:30

LOCATIE: Croesefoyer

Pipetteren behoort inmiddels tot de belangrijkste stappen in vrijwel elk laboratorium en mede daarom worden de eisen aan het pipetteren op het vlak van nauwkeurigheid en precisie ook steeds strenger. 

Deze eisen gaan samen met de wens naar high throughput, lagere pipet uitvalpercentages en minder onnodige inspanning. Voor elk laboratorium is het zodoende belangrijk om bezig te zijn met het verhogen van de nauwkeurigheid en precisie en het voorkomen van verontreiniging tijdens het pipetteren. Tevens dient elke laborant op de hoogte te zijn van hoe om te gaan met ‘moeilijke’ vloeistoffen. Men kan hierbij denken aan vloeistoffen met een andere viscositeit dan water zoals organische oplosmiddelen, bloed, melk, olie, etc.

Deze training heeft als doel u op een theoretische wijze meer te leren over de juiste technieken tijdens pipetteren. Van handmatig pipetteren tot serie en volledig geautomatiseerde pipetteer systemen tot complexe custom pipetteer technologieën. Dit project is een samenwerking van Synchron Instrumenten, Eppendorf en Festo.

Programma

Start & eindtijd Beschrijving
Geen programma informatie

WOTS Partners