Waterstof

01 oktober 2020, 09:30 - 12:30

LOCATIE: Zaal Mission 1

Energietransitie, klimaatverandering en CO2-uitstoot, waterstof als energiedrager zou ons er deels mee kunnen helpen. Waarbij waterstof vooralsnog binnen de industrie veelvuldig als grondstof wordt gebruikt, zou het in de nabije toekomst meer en meer als energie opslag medium kunnen worden toegepast. Als we ergens stappen kunnen zetten met een grote impact dan is dit wel binnen de industrie. Maar de industrie heeft veel, heel veel energie nodig en vaak is een accu niet toereikend. 

Waterstof wordt vooralsnog vooral opgewekt met gas of steenkool waarbij de energieverliezen groot zijn. Wellicht zullen deze verliezen op termijn kleiner worden.. Als we kijken naar de toekomst komen er steeds meer initiatieven om het proces groen te maken. Ook deze processen renderen niet voor 100%, maar als je hoort dat energie op winderige dagen in het heden niet wordt gebruikt en dan kan worden opgeslagen, zijn alle opslagmedia een prima alternatief.

In dit seminar kijken we naar het gebruik van waterstof in het heden en de mogelijkheden in de toekomst. Hoe kan waterstof u helpen in de toekomst en wat betekend dit voor uw plant? Bezoek dit seminar om hier een antwoord op te krijgen.

Programma

Start & eindtijd Beschrijving
Geen programma informatie

WOTS Partners