TÜV Rheinland is wereldwijd toonaangevend op het gebied van inspecties en is meer dan 140 jaar geleden opgericht. De groep heeft 20.000 medewerkers in 69 landen en een jaarlijkse omzet van € 2 miljard.

De onafhankelijke experts staan voor kwaliteit en veiligheid van mens, milieu en technologie. TÜV Rheinland inspecteert technisch materiaal, producten en diensten en helpt mee aan de ontwikkeling van processen van klanten. Daarvoor beschikt TÜV Rheinland over een wereldwijd netwerk van erkende laboratoria, test- en opleidingscentra.

 

Internationale markttoegang

Op de WoTS ligt de focus op het testen van draadloze technologieën en op internationale markttoegang. Wanneer is CE nodig, wat is er nodig om CE op een product te kunnen zetten en welk dossier moet beschikbaar zijn bij het op de markt brengen van een elektrisch apparaat of een elektrische component? EN hoe zit dat bij FCC voor de Noordamerikaanse markt?

Draadloze protocollen

TÜV Rheinland is voorloper op het gebied van testen van draadloze protocollen. Van WiFi en Bluetooth tot LoRa en ZigBee. Het Nederlandse lab in Leek werkt nauw samen met de labs in Lund (Zweden), Keulen en Neurenberg. Tot 2020 is er gepland om € 40 miljoen in de labs te investeren. Hier worden de IoT- en smarthome-apparaten getest. Deze apparaten moeten voldoen aan de standaarden voor draadloze communicatie.

TÜV Rheinland is lid van verschillende comités en ondersteunt bij het standaardisatieproces en ontwikkeling van technologieën. TÜV Rheinland is lid van onder andere 5G Automotive Association, LoRaWAN Alliance, Zigbee Alliance, Global Certification Forum (GCF/ PTCRB), CTIA, Wi-Fi Alliance, SIGFOX Alliance, Wi-SUN Alliance, Bluetooth SIG Alliance, Thread Group, openADR en Echonet Lite.

TÜV Rheinland is de one-stop-shop dienstverlener voor draadloze communicatie.

Klik hier om terug te gaan naar het Test & Meet Paviljoen.

Partners