Bedrijf
Vogelsang B.V.

Naam innovatie
Lobbenpomp voor extreme omstandigheden

De EP-lobbenpomp van Vogelsang:
– Verhoogt rendement dankzij de behuizing uit een geheel.
– Enkelzijdig gelagerd, geschikt voor drukken tot maar liefst 18 bar.
– Geruisloos dankzij krachtige aandrijving middels tandwielen met schuine vertanding.
– Voldoet aan industriespecifieke normen door nieuwe afdichtingsopties.
– AirGap voor een atmosferische scheiding tussen pompkamer en tandwielkast.
– Geschikt voor media tot 200 °C.

De werking van de Ep-serie
– Door gebruik te maken van zowel tandwielen als lobben met schuine vertanding wordt pulsatie tot een minimum beperkt. Voor een geruisloze werking.
– De pomp is uitgerust met AirGap. AirGap scheidt de aandrijving en de pompkamer atmosferisch van elkaar, waardoor bijeen lekkage geen medium uit de pompkamer in de tandwielkast kan komen. Voor een hoge bedrijfszekerheid.

Wat is onderscheidend / vernieuwend aan de Ep-serie
– De EP-serie is speciaal ontwikkeld voor het verpompen van abrasieve, chemisch agressieve en hete media. Deze lobbenpompen zijn inzetbaar in veeleisende gebieden, bijvoorbeeld in de chemische industrie en de olie- en gasindustrie, maar ook bij de productie van suiker, verf en vernis. Hierdoor vormen deze pompen een goed alternatief voor andere pompprincipes die tot nu toe voor deze toepassingen worden gebruikt.
– De EP-serie kan voldoen aan industriespecifieke normen met betrekking tot de afdichtingen door nieuwe afdichtingsopties.
– De EP-serie kan worden voorzien van een Automatic Supply Unit (ASU): innovatief toevoersysteem voor afdichtingen dat zorgt voorautomatische voordruk op de seals.

Overige voordelen?
– Voor snel en gemakkelijk onderhoud heeft de EP-serie naast de keuze uit verschillende afdichtingen ook een snelkoppeling voor de aan- en afvoerleiding. Hierdoor kunnen leidingen in slechts enkele minuten op de pompen worden aangesloten.
– Het ontwerp van de behuizing met weinig dode hoeken maakt ook een gemakkelijke reiniging mogelijk. De pompen kunnen worden gespoeld en gedesinfecteerd in overeenstemming met CIP- of SIP-conformiteit. Slijtdelen kunnen snel worden vervangen via de QuickService-deksel.

Stem op deze innovatie!

Meer informatie over de exposant

Partners