Logo Proximo WoTS

Tijdslijn

De Proximo is in verschillende stappen gerealiseerd. In een serie artikelen en video’s wordt de realisatie van het gadget gevolgd.

Het beursgadget

Het is het gadget van de World of Electronics: de Proximo. Bezoekers aan de WoTS kunnen van 2 tot en met 5 oktober 2018 het nieuwe gadget van de elektronicaketen in onderdelen verzamelen.  U kunt als bezoeker deze unieke gadget in vijf stappen verzamelen en samenstellen op de beursvloer:

 

  • Elektronica (PCB)
  • Externe I/O connector
  • Batterijen
  • Firmware
  • Behuizing

 

Proximo
De gadget in zijn behuizing

De Proximo is een nabijheidssensor die samenwerkt met een gekoppelde mobiele telefoon, waardoor een signaal wordt afgegeven van de nabijheid. De Proximo zal door middel van een BLE (Bluetooth Low Energy) 5.0 chip van Nordic (nRF52832-QFAA) de nabijheid van een mobiele telefoon detecteren. Het apparaatje zal bij detectie een alarm in de vorm van een geluid of licht afgegeven. Dankzij de meegeleverde connector kan ook een externe schakeling aangestuurd worden.

De bedrijven die de Proximo mogelijk maken zijn ook bezig met het ontwikkelen van aanvullende functies, zoals een alarmsysteem voor thuis en een spelletje. Over deze extra functionaliteit zullen we u in een latere fase informeren.

WOTS Partners