“De route naar accreditatie”. Tijdens de X-pedition Kalibratie & Kwaliteit krijgt u op praktische wijze inzicht in kalibratie en validatie ten behoeve van goede kwaliteit van het labonderzoek. Door langs de demonstraties en uitleg bij de deelnemende stands te gaan, ontvangt u meer informatie over standaarden, methodes van kalibreren, opleidingen, normen en kwaliteitseisen. Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld over kalibratie en kwaliteit in het lab. Bij de juiste antwoorden ontvangt u een passend presentje. Dit is dus dé kans om uw kennis op kalibratiegebied te vergroten.

Wilt u zich aanmelden voor deze X-pedition? Meld u zich dan hier aan.

Sluit toevalligheden uit, houd je kwaliteit in eigen hand en vertrouw je resultaten
Kalibratie Kwaliteit Analis WoTS“De Artel Technology biedt de beste methode voor pipetkalibratie en is de enige methode voor het continu verbeteren van pipetteercompetentie”. Het PCS® Pipet Calibration System en het MVS® Volume Measurement System (voor Liquid Handlers) maken gebruik van Ratiometric Photometry en zijn in staat om zeer kleine volumina met een hoge nauwkeurigheid te meten. Natuurlijk is de traceerbaarheid verzekerd door conformiteit aan alle geldende internationale normen. Als snelheid, eenvoud, tussentijdse performance verificatie, kalibratie op de plaats waar de pipetten worden gebruikt en snelle troubleshooting van belang is. Kom naar de stand van Analis voor de “pipetting challenge”.

Bent u zeker van wat u meet én hoe kan meer zekerheid u geld opleveren?
ELS Optimus Instruments WoTS Kalibratie KwaliteitELS streeft naar het leveren van vertrouwen. Als u werkt in het lab, wilt u zich geen zorgen maken over staat van uw apparatuur of de juistheid van uw meetresultaten. ELS biedt merkonafhankelijke technical service gecombineerd met kalibratie van thermometers, weegschalen en centrifuges volgens ISO17025. Daarnaast is ELS wereldwijd het enige bedrijf geaccrediteerd voor verificatie van petroleum analyzers volgens ISO17025. Op de stand van ELS/Optimus Instruments leert u hoe kalibratie en onderhoud bijdragen tot een lagere Total-Cost-Of-Analysis.

Pipetkalibraties
Gilson Kalibratie Kwaliteit WoTSDe meest gebruikte laboratoriuminstrumenten zijn natuurlijk de pipetten. In elk lab worden deze veelvuldig gebruikt. De eisen waaraan deze, en andere instrumenten, moeten voldoen, veranderen regelmatig. Op de stand van Gilson International kunt u als deelnemer aan de X-pedition kennis opdoen over de eisen waaraan pipetten moeten voldoen en waar gebruikers van pipetten rekening mee moeten houden. Tijdens uw bezoek wordt u, onder het genot van een kopje koffie of thee, geïnformeerd over het juiste gebruik van pipetten, de mogelijkheden die Gilson u biedt op het gebied van pipetteertrainingen en over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van normeringen zoals ISO8655, ISO17025:2017 en ISO9001:2015. En natuurlijk bent u ook van harte welkom om kennis te maken met de overige apparatuur en de medewerkers van Gilson.

Zijn uw laboratorium- en procesinstrumenten op elkaar afgestemd?
HACH WoTS Kalibratie KwaliteitMet Mobile Sensor Management (MSM) vereenvoudigt u de kalibratie van uw procesinstrumenten. De DR3900 VIS-spectrofotometer op uw lab stuurt de resultaten direct door en zo kalibreert u bijvoorbeeld op afstand uw Ion selectieve sensor voor NH4 in het veld. U verifieert de metingen en stelt deze af met behulp van laboratoriumreferentiewaarden MSM zorgt voor inzicht in de toestand van uw instrumenten, u beheert uw proces én u bent proactief op het gebied van onderhoud. Op de stand van HACH krijgt u meer informatie hierover.

Opleidingen voor test- en kalibratielabs
Zonder dat we er bij stilstaan spelen kalibratie & kwaliteit een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Hoe belangrijk vinden we het bv. dat, als we 40 liter brandstof tanken, dat ook tenminste 40 liters zijn en hoe belangrijk vinden we het dat de hoogtemeter in ons vliegtuig de juiste hoogte aangeeft? Bij Lab-QAcademy kunnen ze het je precies uitleggen.

De mysterieuze wereld van referentie materialen
Merck WoTS Kalibratie KwaliteitMet zoveel verschillende termen – analytische standaard, referentiemateriaal, gecertificeerd referentiemateriaal, primaire en Metrologisch Instituut-standaarden – reist de vraag, hoe bepalen we hierin het verschil? Hoe kies ik de juiste? Op onze stand tonen wij de “Standards Playbook”, een app die het antwoord kan geven op veel van uw vragen. Kom naar Merck en verken de gids.

WOTS Partners