De X-pedition Trending Topics in Life Science biedt op praktische wijze inzicht in actuele topics en innovatieve technieken rondom celbiologie. Het gehele proces van uw persoonlijke veiligheid bij het werken met cellen, het kweken van cellen, sample selectie tot analyse komt aan de orde. Een tour langs zes deelnemende stands geeft, u met behulp van interactieve demo’s, inzicht in de laatste technieken.

Uw kennis wordt getest doordat op elke stand een vraag wordt gesteld. Wanneer u deze vragen beantwoord, ontvangt u een passend presentje. Dé kans om uw kennis te vergroten!

De X-pedition bestaat uit de volgende stappen:

  1. Cell seeding
  2. Cell cultivation
  3. Cell cultivation analysis
  4. Cellular biology imaging & analysis
  5. Automated cellular analysis

De X-pedition toont onderstaande toepassingen:

Cell seeding: Efficiënte sample selectie met de Micronic Tube Handler
Novaveth WoTSVoor efficiënt sample management – het selecteren en sorteren van uw kostbare vloeibare en vaste samples – biedt NovaVeth de Micronic Tube Handler. Dit apparaat is in combinatie met Micronic tubes een uitstekende en betrouwbare keuze. De Micronic Tube Handler heeft een afgesloten systeem met een kleine footprint. Een ‘picklist’ die gegenereerd wordt vanuit een LIMS systeem kan gemakkelijk worden ingeladen.De gewenste buizen worden automatisch geselecteerd en voor de gebruiker in een ‘target’ rack geplaatst. Indien u bepaalde celtypes vanuit uw Biobank wilt halen dan heeft de Tube Handler een capaciteit van 900 tubes/hr, inclusief het lezen van de unieke 2D-code onder op de buis.

Cell seeding: Bescherm jezelf, je product en je omgeving tijdens je research
Elscolab WoTSDe SafeFAST Premium van Elscolab is een Class II Microbiologische veiligheidskast van de nieuwste generatie laminaire flowkasten. Deze veiligheidskast is een grote stap voorwaarts in techniek. Denk aan energiezuinige DC motoren, HEPA filters met verdubbelde gebruiksduur en LED-verlichting. Het resultaat hiervan is een laag energieverbruik, een laag geluidsniveau en een hele lage CO2 emissie.
De SafeFAST Premium geeft product, operator en de omgeving bescherming tijdens pathogene werkzaamheden. In de kast wordt 70% van de lucht gerecirculeerd via de Class H14 HEPA filter terwijl de overige 30% via een H14 HEPA filter retour de ruimte ingaat.

Cell cultivation: Kweken van cellen
Bij het kweken van cellen – dit kunnen hechtingscellen, suspensiecellen of bacteriën zijn – is het belangrijk dat de omstandigheden optimaal zijn. Het medium waarin gekweekt wordt (PH, voedingsstoffen en glucoseconcentratie) maar ook een constante temperatuur en een koolstofdioxideconcentratie van 5% spelen hierbij een belangrijke rol. Het kweken van cellen is noodzakelijk voor allerlei typen onderzoek in de microbiologie. Denk hierbij aan klassieke celkweek methoden, nieuwe expressie systemen voor eiwitten, onderzoek naar interacties in de cellen, maar ook voor biotechnologische doeleinden bv de ontwikkeling van vaccins, recombinante eiwitten, antilichamen en de laatste nieuwste techniek Organoids, waarbij kleine stukjes organen gekweekt worden vanuit stamcellen. Om deze cellen te kunnen kweken zijn er verschillende attributen nodig, waaronder pipetten, consumables, centrifuges, biologische veiligheidskast als ook een CO2-incubator. De nieuwe CO2-incubator van Eppendorf biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden waardoor praktisch iedere cel gekweekt kan worden die CO2 nodig heeft tijdens de groei en is daarnaast makkelijk schoon te houden om infecties in de celcultuur zoveel mogelijk te voorkomen.

Cell cultivation analysis : Automatische celkweek analyzer met onderhoudsvrije sensorkaart technologie
LA Biosystems WoTSMet de BioProfile FLEX2 van Nova Biomedical biedt LA Biosystems een geautomatiseerd en uitgebreid analyzer aan om meer informatie uit celkweken te verkrijgen. Het modulaire ontwerp van de BioProfile FLEX2, een combinatie van de onderhoudsvrije sensorkaarttechnologie, optische metingen en vriespunt osmometer, maakt de BioProfile FLEX2 een flexibel systeem.
Het modulaire ontwerp, 16 test parameters, de snelle analysetijd (2 minuten), een extreem laag samplevolume (>135µL) en de vijf unieke monstername-posities (manuele sample positie, 96-well plaat, sample-tray en online monstername met behulp van de Ambr® en de SegFlow®) maken van de BioProfile FLEX2 ’s werelds meest innovatieve celkweekanalyzer.

Cellular biology imaging & analysis: Augmented Microscopy – een scherp beeld voor live-cell imaging
BioSPX WoTSMet de LionHeart FX introduceren BioTek en BioSPX ‘augmented microscopy’ in uw workflow. Geautomatiseerde image capture, processing en analyse zorgen voor snelle, accurate en reproduceerbare resultaten in verschillende experimenten. De LionHeart is zeer geschikt voor live-cell imaging met incubatie tot 40 ˚C, O2/CO2-controle en een vochtigheidskamer. Fluorescente imaging, brightfield, color brightfield en fasecontrast zijn mogelijk in 1.25x-100x vergrotingen, wat dit systeem erg geschikt maakt voor een grote variatie aan applicaties. Van celtellingen tot 3D analyses, de LionHeart FX is het systeem voor uw imaging vraagstukken.

Automated cellular analysis: Volledig geautomatiseerde cellulaire analyse met behulp van Flow Cytometrie
Beckman Coulter WoTSDirecte integratie van de CytoFLEX Flow Cytometer met de Biomek i-Series van Beckman Coulter, maakt volledige automatisering van monsterverwerking, analyse en gegevensverzameling mogelijk. De CytoFLEX, een kleine tafel analyzer, kan tot 23 parameters met hoge gevoeligheid meten.
Geautomatiseerd uitplaten, trypsiniseren en het kleuren van cellen voor apoptose en cytotoxiciteitsanalyse. Met het grote aantal mogelijkheden welke de Biomek i-Series u bieden, kunnen seriële verdunningen worden gemaakt, maar ook verwerking van deelplaten. Strikte handhaving van de incubatietijden/responsetijden, voor zowel hechtende cellijnen als cellen in suspensie.

Wilt u meer weten over deze actuele onderwerpen? Schrijf nu in, deelname aan de X-pedition is kosteloos.

Mediapartner:

WOTS Partners