De HOSOKAWA MICRON Groep is wereldleider in het leveren van processoplossingen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking van droge en natte poeders. Het bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van complete processen voor mengen, drogen, agglomereren, malen, classificeren, afronden en compacteren, ook onder stringente containment eisen.

Innovatieve Processoplossingen

Hosokawa biedt klanten uitgebreide ervaring en superieure knowhow op het gebied van procestechnologieën en -engineering voor poeders, pasteuze producten, slurries en vloeistoffen, voor zowel batch- als continubedrijf en van enkelvoudige machines tot complete turnkey-systemen. Als technologieleider op het gebied van poeders worden de procesoplossingen gebruikt in vele industrieën zoals de chemie, mineralen, metalen, voedingsmiddelen, veevoeders, cosmetica, nucleaire brandstof en radioactief of ander gevaarlijk afval, farmacie en kunststoffen. Een specifieke actieve markt vormen oplossingen voor batterijgrondstoffen en Additive Manufacturing. Dit zowel voor laboratorium en pilot plants als voor productie-installaties.

Energie- en kosten efficiënte systemen

Hosokawa is sterk gericht op systeemontwerp, ondersteund door uitgebreide test- en loonproductiefaciliteiten om klanten te helpen bij het vinden van de beste procesoplossing voor hun product. In de vier compleet uitgeruste proeffabrieken in Europa komen nieuwe ontwikkelingen vaak tot stand in nauwe samenwerking met de klant. Daarbij wordt het meest efficiënte proces of systeem of installatie bepaald. Het uitgangspunt daarbij is dat de meest energie- en kosten efficiënte oplossing wordt aangeboden met de laagst mogelijke totale bedrijfs-en onderhoudskosten.

Sustainability

Terugverdientijden zijn trouwens lang niet altijd meer de enige overweging. Het halen van milieudoelstellingen wordt steeds bepalender. We zien momenteel veel interesse voor energiebesparing, alternatieven voor aardgas en warmteterugwinningssystemen. Door het kiezen van de juiste droogtechniek valt er veel energie te besparen. Een goed voorbeeld is de inzet van een DMR maaldroger in plaats van een sproeidroger, zeker als de grondstof al vooraf mechanisch kan worden ontwaterd. Dit bespaart aanzienlijk in de thermische droogstap. Een extra voordeel van dit type droger is dat het drogen, vermalen en classificeren combineert in één apparaat.

Dit soort combinaties en totaaloplossingen zijn in goede handen bij Hosokawa; naast de bovengenoemde “powder processing” oplossingen engineert en produceert Hosokawa tegenwoordig ook het “powder handling” deel van een productie-installatie. Dit omhelst bijvoorbeeld silo-opslag en lossystemen, mechanisch of pneumatisch transport, afvulsystemen voor trucks, big bags of andere verpakkingsvormen. Hiermee kan Hosokawa u volledig van dienst zijn met het turnkey leveren van een productieproces.

Directe verkoop in Nederland

Hosokawa Micron B.V. in Doetinchem is onderdeel van de Hosokawa Micron Groep en gespecialiseerd in procestechnologieën om te mengen, drogen en agglomereren op het hoogste niveau. Hier vindt men het Nederlandse aanspreekpunt voor de directe verkoop van – en advies over – de technologieën van de Hosokawa Micron Groep. Er wordt gewerkt in gespecialiseerde teams voor chemie, mineralen & metalen, (dier)voeding, farma en service. Zo garandeert Hosokawa altijd direct en efficiënt contact.

Benieuwd naar wat wij voor uw productieproces kunnen betekenen?
Bezoek ons tijdens Industrial Processing in hal 08 stand D007.

nl_NLNederlands