Zwavelhexafluoride (SF6) is een door de mens vervaardigd gas dat op grote schaal wordt gebruikt als een isolerend en stroomonderbrekend medium in elektrische apparatuur voor hoog- en middenspanning. Omdat het een uiterst krachtig broeikasgas is (23.900 x krachtiger dan CO2) is strenge regelgeving van toepassing, waarbij lekdetectie een grote rol speelt. 

De Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL biedt een handzame, efficiënte en betrouwbare oplossing voor detectie en meting van SF6. Het instrument bestaat uit een stevige waterdichte rolkoffer, met daarin een compacte draadloze handset en een laadstation voor de handset. Nadat een smartsensor op de handset is geplaatst is het toestel direct gebruiksklaar, zonder opwarmtijd. 

Detectie van een lek wordt weergegeven met een akoestisch en vibratiesignaal, en door projectie van rood LED-licht op het object. Zolang er geen lek wordt geconstateerd wordt groen LED-licht geprojecteerd. Het toestel doet hierna een nauwkeurige meting van de lekhoeveelheid, die wordt weergegeven in ml/seconde, gram/jaar of ppm met een minimaal detectieniveau van 1 x 10-8 ml/sec (HIGHsense model) bij een reactietijd van minder dan een halve seconde. Naast SF6 wordt ook C4-FN toegepast als isolerend en stroomonderbrekend medium. De Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL is ook geschikt voor detectie van gasmengsels waar dit gas deel van uitmaakt.

Klik hier voor meer informatie over de Ion Science SF6 Leakcheck P1 XTL

nl_NLNederlands