Om de bouwsector te ondersteunen bij het voldoen aan strengere regelgeving rondom duurzaamheid en Gebouw Automatisering en Controle Systemen (GACS), stellen FHI, Techniek Nederland en TVVL drie essentiële documenten beschikbaar. Deze hulpmiddelen bieden duidelijkheid over de eisen van de Green Deal en helpen gebouweigenaren, installateurs en adviseurs om effectief in te spelen op de uitdagingen en kansen binnen de sector.

Uitdagingen en kansen in de bouwsector

De bouwsector speelt een cruciale rol in de overgang naar een duurzamere samenleving, en de uitdagingen én kansen liggen zowel in de renovatie van bestaande utiliteitsgebouwen als in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame panden. De Green Deal en de daarbij horende regelgeving stellen hoge eisen aan gebouweigenaren, terwijl ze tegelijkertijd kansen bieden voor adviseurs, producenten, installateurs, inspecteurs en specialistische bedrijven.

Behoefte aan verheldering

Om succesvol aan de steeds strengere regels te voldoen, is gedegen kennis over Gebouw Automatisering en Controle Systemen (GACS) en de relevante regelgeving essentieel. Toch is er vaak verwarring over welke stappen noodzakelijk zijn om te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. De complexe samenhang tussen bestaande en nieuwe regels, gecombineerd met de noodzaak van een langetermijnvisie, vraagt om heldere richtlijnen en hulpmiddelen.

Nieuwe documentatie beschikbaar voor brancheleden

Om de leden van de brancheverenigingen te ondersteunen bij deze uitdagingen, zijn nu drie documenten beschikbaar gesteld. Deze documenten helpen de technieksector en gebouweigenaren om de regelgeving te begrijpen en toe te passen.

1. Ontwerp- en controlerichtlijn voor GACS: bijdrage aan energieprestaties van gebouwen
Dit document, opgesteld door een grote groep leden, biedt een toelichting op de normteksten van de NEN-EN ISO 52120-1 en hoe deze te interpreteren voor de Nederlandse markt. Het dient als waardevol hulpmiddel naast de originele NEN-EN ISO-tekst. Leden van FHI, Techniek Nederland en TVVL kunnen dit document downloaden via de ledenomgeving van de betreffende organisaties. Let op: dit document is beschikbaar voor leden in MijnFHI of per mail op te vragen via: info@gebouwautomatisering.org.

2. Whitepaper: Verbeter de business met GACS
Dit whitepaper is specifiek geschreven voor de technieksector. Het biedt inzicht in de huidige regelgeving rondom GACS en de mogelijke impact hiervan op de bedrijfsvoering. Door middel van duidelijke tekst en uitgebreide voetnoten krijgen lezers een compleet beeld van de vereisten en de mogelijkheden.

3. Whitepaper: Meer rendement met GACS
Dit whitepaper is gericht op gebouweigenaren die geconfronteerd worden met steeds strengere regelgeving. Het document benadrukt het belang van het kiezen van een competente technische partner om meerwaarde te creëren voor vastgoed. Ook hier zorgen tekst en voetnoten voor een zo compleet mogelijk overzicht van de situatie.

Featured activity

Sustainability members meeting

More information
FHI, federatie van technologiebranches
nl_NLNederlands