Asecos: Brandveiligheidsopslagkasten voor lithium-ion-accu’s

Laatste Nieuws

x-spec-toep-opslag-accuAsecos: Brandveiligheidsopslagkasten voor lithium-ion-accu’s.

Het gebruik van technische apparaten die door middel van accu’s worden aangedreven heeft in de laatste jaren een vogelvlucht genomen. En de tendens is nog steeds sterk stijgend. Daarbij hebben lithium-ion-accu’s een bijzonder groot vermogen, waardoor ze in toenemende mate worden toegepast in mobiele telefoons, notebooks, gereedschap, tuinapparatuur, elektrische fietsen en motorfietsen, auto’s, etc.

Deze middelen om energie in op te slaan vormen echter ook een bron van gevaar. Door technische defecten of ondeskundig gebruik kunnen de accu’s versneld en ongecontroleerd de chemisch opgeslagen elektrische energie afgeven. Dit uit zich over het algemeen als warmte en kan zich tot een ontstekingsbron ontwikkelen. Het correct opslaan van nieuwe, gebruikte en beschadigde accu’s is daarom van groot belang.

Gericht op de toekomst houdt Asecos zich nu al bezig met dit thema, waar momenteel nog veel en controversieel over wordt gediscussieerd. Met speciaal geconstrueerde brandveiligheidsopslagkasten bieden wij een oplossing voor deze problematiek aan.

Voor meer informatie neem contact op met de experts op het gebied van gevaarlijke stoffen van Asecos. Tel.: +31 172 50 64 76 / Email: info@asecos.nl

Zie ook ons YouTube kanaal

Partners