Bewaakte formaatverstelling met nieuwe SIKO positionering

Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Exposantennieuws World of Industry

Deze week heeft SIKO de nieuwe AP05 onthuld, de meest compacte positie indicator met mogelijkheid voor bus-communicatie uit het SIKO programma. Als opvolger van de AP04 (de best verkopende bus-compatible indicator wereldwijd), biedt de AP05 dezelfde ruimtebesparende afmetingen en is deze ook functioneel uitwisselbaar. De AP05 is door de gebruiker intuïtief op de gewenste positie in te stellen. Daarbij is het LCD-scherm geïnverteerd waardoor de af te lezen actuele en ingestelde positie zelfs bij weinig licht heel goed leesbaar is.

Op het LCD-display wordt door middel van een richtingspijl aangegeven wat de juiste draairichting is en samen met de tweekleurige linker en rechter status-LED’s is van grote afstand te zien of de betreffende as of spindel in de juiste positie staat. Door deze intuïtieve gebruikersinterface is de bediening uiterst eenvoudig.

Robuustheid
Door de met koolstofvezel versterkte behuizing en de beschermkap van het display is de robuustheid van de AP05 duidelijk verbeterd ten opzichte van de AP04. Ook de mechanische belasting van de aansluitstekker zorgt ervoor dat de indicator dienst kan doen in zware toepassingen. Door de IP65 beschermingsgraad en de RVS holle as is de AP05 ook toepasbaar in applicaties voor de voedings- en frisdrankenindustrie en de farmaceutische industrie.

Flexibele netwerkintegratie
De AP05 kan worden uitgerust met een RS-485 of CAN-interface en is volledig compatibel met de AP04 en de andere bestaande SIKO positie indicatoren zoals de AP10, de AP10S en de AP10T. Door gebruik te maken van de bestaande interface converters kan de AP05 worden geïntegreerd in bijna alle veldbus- en Ethernet netwerken zoals Profibus-DP, ProfiNET IO, Ethernet/IP, EtherCAT, en Powerlink.

Bewaakte formaatverstelling
Net als bij alle SIKO positie indicatoren wordt ook de AP05 geleverd met een holle as om een eenvoudige montage te garanderen bij de meest voorkomende assen en spindels. Ondanks het ultra-compacte design kan de indicator gemonteerd worden op assen met een diameter tot 20 mm. Mechanisch is de AP05 eenvoudig uitwisselbaar met de bekende mechanische DA04 positie aanduidingen van SIKO. Hierdoor kan een machine met mechanische instelling eenvoudig worden omgebouwd tot een machine met bewaakte formaatverstelling.

Zie ook de website www.positioneren.eu of kijk op de SIKO website

Bewaakte formaatverstelling
Bewaakte formaatverstelling

Partners