Half-brick 3kW buck-boost-converter met een rendement van 98%

Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Electronics

RECOM kondigt de lancering van een zeer efficiënte 3 kW buck-boost DC/DC-converter in een half-brick basisplaatgekoelde behuizing aan.

De recent geïntroduceerde RECOM RBBA3000 buck-boost-, niet-geïsoleerde DC/DC converter heeft een maximaal uitgangsvermogen van 3 kW in een industriestandaard half-brick basisplaatgekoelde behuizing. Het ingangsbereik is 9-60 VDC, de uitgangsspanning en maximale stroom kunnen door de gebruiker worden geprogrammeerd van 0-60 VDC en 0-50 A. De programmering gebeurt via een enkele weerstand of een externe spanning. Een bijzonder kenmerk is dat het dankzij de toegepaste buck-boost-topologie mogelijk is om de uitgangsspanning lager of hoger dan de ingangsspanning in te stellen. Met zijn uitstekende conversie-efficiëntie van 98% biedt de RBBA3000 bij de juiste koeling het volledige vermogen in een bedrijfstemperatuurbereik van -40 tot +85°C. De belastingsstroom kan worden bewaakt vanaf een stroomdeelpen. Deze kan ook worden gebruikt om twee modules parallel te schakelen voor maximaal 100 A uitgangsstroom met actieve load balancing. De converter voldoet aan de EMC-norm EN 55024 en aan de EN 55032 klasse A en B met een extern filter. Typische toepassingen voor dit product zijn 48 V naar 24 V of 12 V naar 24 V vermogensomvorming, spanningsregelaars voor elektrische voertuigen, accuspanningsstabilisatoren of DC-voedingen voor hoogspanningslaboratoria.

“De RECOM RBBA3000 biedt een geweldige combinatie van een hoge efficiëntie, vermogensdichtheid en functionaliteit”, aldus Steve Roberts, CTO van RECOM, “De modules worden geleverd met twee jaar garantie, zodat u geen zorgen heeft.”

Voor samples en OEM-prijzen contact Nijkerk Electronics.

Partners