Hanna Instruments 40 jaar!

Exposantennieuws, Exposantennieuws World of Laboratory, Laatste Nieuws

Met gepaste trots kunnen wij u meedelen dat wij dit jaar precies 40 jaar bestaan! Onze geschiedenis begint in het jaar 1978 in het Italiaanse plaatsje Limena, waar oprichter Oscar Nardo samen met zijn vrouw Anna een sprong in het diepe wagen door zich samen te gaan storten op ontwikkeling, productie en verkoop van waterkwaliteit-gerelateerde analyseapparatuur. Eén van de eerste successen wereldwijd is de ontwikkeling in de jaren ’80 van de digitale pH-tester ‘pHep’ genaamd, wat staat voor ‘pH electronic paper’. De pHep maakte het mogelijk om snel, nauwkeurig en betaalbaar pH te bepalen, hetgeen een aanzienlijke vooruitgang betekende in vergelijking met het tot dan toe vrij gangbare lakmoespapier. Dit succes genereert naamsbekendheid en (financiële) middelen om de ontwikkeling en productie verder uit te breiden. Toen er in de jaren die volgden een ‘single parameter automatische titrator’ bestemd voor de voedingsindustrie op de markt werd gebracht, werden duizenden gebruikers in staat gesteld hun producten te verbeteren door het invoeren van interne kwaliteitsanalyses, wat tot dan toe veelal extern geschiedde. De naam Hanna Instruments was hiermee gevestigd. Vele successen volgden, waarbij de filosofie door de jaren heen altijd hetzelfde bleef: klanten wereldwijd voorzien van praktische en betaalbare analyseapparatuur.

Een sprong in de tijd naar 2018 geeft de volgende stand van zaken: oprichter Oscar Nardo is enkele jaren terug overleden. Vandaag de dag staat zijn zoon aan het roer van het (familie)bedrijf dat is gevestigd in Rhode Island, VS. Alle activiteiten geschieden in eigen beheer. Er is een eigen ontwikkelingsafdeling, er zijn 4 eigen productielocaties en de teller van het aantal verkoopkantoren wereldwijd staat inmiddels op 60, verdeeld over 40 landen. Het totale assortiment beslaat op dit moment zo’n 3000 artikelen welke hun weg vinden in de procesindustrie, de laboratoriummarkt en de agricultuur. De Nederlandse markt wordt bediend vanuit het verkoopkantoor te Nieuwegein (UT).

Er is veel bereikt de afgelopen 40 jaar en ook veel veranderd. Van een kleine lokale speler zijn we binnen ons vakgebied uitgegroeid tot een marktleider van wereldformaat. Door de hoge dichtheid aan verkoopkantoren zijn wij een flexibele organisatie welke in staat is adequaat te reageren. Ons doel is om voor u een betrouwbare leverancier te zijn van analyseapparatuur en dit zal ons doel blijven, ook in de jaren die voor ons liggen!

Partners