Inzicht door Internet of Industrial Things

Laatste Nieuws, Bezoekersnieuwsbrief World of Electronics, World of Electronics, Bezoekersnieuwsbrief

Om de voordelen van het IoT volledig te benutten, is het van cruciaal belang om intelligente systemen en sensoren uit het veld met slimme IT-technologieën te verbinden. Slimme softwaretechnologieën kunnen helpen uw machines en systemen om te vormen tot een complete IoT oplossing. National Instruments gaat in op machine learning en augmented reality. Andere sprekers van het IoIT seminar benadrukken de hardware, koppeling met de cloud en het beheersen van de data.

De presentatie van Rob Onstenk van Texim Europe geeft een duidelijk beeld van de diverse configuratie opties, sensoren, gateways en communicatie protocollen. Dit wordt in detail behandeld aan de hand van een compleet IoT LORA ECO Systeem van sensor data tot aan de verwerking richting de cloud.

Remi Frenay van TOP-electronics sluit daar op aan door de verschillende middleware oplossingen uit te leggen. De spreker gaat in op praktische zaken die je er efficiënt mee kunt oplossen. Het uitlezen van een IoT sensor is niet direct te koppelen aan je backoffice of webapplicatie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals de keuze voor een database structuur, het verschil van protocollen tussen hardware en de cloud of gewoonweg het gebrek aan specifieke kennis.

In een IoT-systeem draait uiteindelijk alles om de data. Bij de ontwikkeling en implementatie ervan moet een aantal belangrijke keuzes gemaakt worden rond het beheersen van die data. Zo is er geen garantie dat een IoT-apparaat continu online is terwijl verzamelde data zich blijven ophopen.

Ook kan het zijn dat lokale datareductie nodig is om de benodigde bandbreedte over het communicatiekanaal te beperken. Daarnaast loont het om de nodige aandacht te besteden aan security. In de presentatie van Indes – IDS wordt hierop ingegaan en worden voordelen van de inzet van embedded gedistribueerde databases en protocollen als MQTT en DDS besproken.

Als u zich aanmeldt voor een bezoek aan de World of Electronics kunt u zich ook aanmelden voor dit seminar.

Partners