Polymer Analysis met Pyrolyse-GCxGC-MS

Exposantennieuws World of Laboratory

JSB is continu bezig met de nieuwste analysetechnieken te ontwikkelen. Onlangs heeft onze applicatiespecialist Daniela Peroni heeft een nieuwe application note over de Improved Polymer Analysis met Pyrolyse-GCxGC-MS: Divers Polyethylene (PE) Materials gepubliceerd.

Pyrolyse-gaschromatografie-massaspectrometrie (py-GC-MS) is een techniek die met name gebruikt wordt voor polymeeranalyses. Pyrolyse zorgt voor precieze en zorgvuldig verwarming van het vaste monster, hetgeen leidt tot de vorming van GC-ontvankelijke eenheden (bijvoorbeeld monomeren, dimeren, enz.). Deze worden geanalyseerd met GC-MS om chromatografische patronen of “pyrogrammen” te geven, specifiek voor de polymere samenstelling en structuur. Pyrolyseprofielen zijn echter vaak te complex en nauwkeurige profilering hiervan is een uitdaging.

In uitgebreide tweedimensionale gaschromatografie (GC × GC) zijn twee verschillende scheidingsmechanismen gecombineerd in één analyse om het oplossend vermogen te verbeteren en de piekcapaciteit te vergroten. Dankzij deze eigenschappen wordt GC × GC steeds vaker gebruikt voor de analyse van zeer complexe monsters. Hierdoor is GC × GC de beste keuze om uiterst complexe pyrolyseprofielen te ontrafelen. In deze application note worden de voordelen beschreven van de koppeling van pyrolyse aan GC × GC-MS met thermische modulatie voor de analyse van verschillende polyethyleen (PE) materialen, een polymeer vaak aangetroffen in het dagelijks leven in verschillende vormen. Ook komt naar voren dat de 2D pyrogrammen gedetailleerde karakterisering en eenvoudigere, meer informatieve vergelijkingen tonen.

Wilt u meer lezen? Kijk dan hier.

Partners