SMC introduceert compacte vacuümejector met zuignap

Laatste Nieuws

Amsterdam, 5 juli 2016 – SMC introduceert een compacte vacuümejector met zuignap vanwege de groeiende vraag naar geïntegreerde vacuümsystemen. De nieuwe ZHP-serie is zuinig, gemakkelijk te monteren, neemt weinig plaats in en is onderhoudsvriendelijk.

De vernieuwde serie vergt minder componenten en ingewikkelde ontwerpstructuren. De vacuümunit heeft een innovatieve vergrendeling waarmee de zuignap in één beweging kan worden vervangen. Zo kunnen de zuignappen gemakkelijk worden vastgezet of losgemaakt en hebben ze weinig onderhoud nodig. De verbeterde tweetrapsejector maakt het genereren van vacuüm efficiënter. De vacuümflow is met 50% toegenomen, terwijl het luchtverbruik met 30% is afgenomen.

De ZHP heeft op drie plaatsen vacuümaansluitingen. Zo is aansluiting in serie mogelijk om meerdere apparaten met elkaar te verbinden. Daarbij zijn minder leidingen nodig. De ZHP heeft ook andere ontwerpvoordelen, zoals een geluiddemper met doorlopend gat die het geluidsniveau en het risico op verstopping aanzienlijk vermindert. Om de levensduur te verbeteren en het risico van vervuiling van buitenaf te verminderen, heeft SMC een filter in de zuignappoort aangebracht.

De ZHP kan worden aangepast in uiteenlopende toepassingen, zoals gerobotiseerde pallettisering, plaatstaalbewerking in de automobielindustrie en inpakmachines.

Meer informatie over de ZHP-serie vindt u op de pagina met nieuwe producten van SMC: www.smc.eu.

ZHP_image_ch

Partners