SMC introduceert Ionizers met ventilator en snelle responstijd

Laatste Nieuws

SMC brengt twee Ionizers met ventilator op de markt voor snelle statische neutralisatie in talrijke toepassingen. De nieuwe IZF21 en IZF31 kunnen niet alleen een groter oppervlak neutraliseren, maar zijn ook aan te passen aan specifieke klantbehoeften.

De nieuwe SMC-producten bieden meer flexibiliteit bij toepassingen zoals petflessen, verpakkingsfolie en spuitgietproducten en het onderhoud is eenvoudig. De IZF21- en IZF31-serie verwijdert gevaarlijke niveaus van statische elektriciteit over een grote oppervlakte in minder dan een seconde. Daarbij wordt een ionenbalans van ±5 V gehaald. Door de compacte vormgeving en een dikte van slechts 40 mm is montage in krappe ruimtes mogelijk.

De kleinere IZF21 heeft een capaciteit van 1,8 m³/min en kan in 1,0 seconde ontladen. De IZF31 kan statische elektriciteit neutraliseren in 0,5 seconden en heeft een capaciteit tot 4,4 m³/min. Een optioneel rooster dat zowel verticaal als horizontaal kan worden gemonteerd, is instelbaar in vijf verschillende hoeken van luchtverspreiding. Zo kunnen klanten de neutralisatiezone instellen voor smalle en brede oppervlaktes.

Een belangrijke eigenschap is dat iedere keer wanneer de ionizer wordt ingeschakeld, de polariteit van de naalden wisselt, waardoor de levensduur van de naalden vrijwel verdubbelt. De producten zijn duurzamer en betrouwbaarder door vier led-aanduidingen die tot zeven alarmen kunnen weergeven. De optionele automatische reinigingsfunctie heeft reinigingsarmen en borstels die vervuiling van de naalden helpen verminderen. Klanten kunnen ook een filter toevoegen om te voorkomen dat vreemde stoffen in de motor terechtkomen. Zo is er minder kans op kortsluiting tussen de naalden, die klanten eenvoudig kunnen vervangen zonder speciaal gereedschap.

De IZF21- en IZF31-serie leveren betere prestaties en zijn stabieler dankzij een functie die de balans automatisch aanpast. Deze ingebouwde sensor zorgt voor een stabiele compensatie. De aanpassingstijd vermindert door voortdurende monitoring van de compensatiespanning.

Meer informatie oIZF21_IZF31_image_clver de IZF21- en IZF31-serie vindt u op de pagina met nieuwe producten van SMC: www.smc.eu.

Partners