GEL 6113 Verstelmotor met doorgaande holle as, van Lenord+Bauer

Laatste Nieuws, Exposantennieuws World of Motion & Drives, Exposantennieuws World of Industry

Compact bouwen met een VERSTELMOTOR die midden op een as of spindel wordt aangebracht

De GEL 6113 is de nieuwe aandrijfunit binnen de PowerDRIVE™ lijn van Lenord+Bauer. Dankzij zijn doorgaande holle as kan hij eenvoudig halverwege of aan het einde van een as of spindel worden gemonteerd. Dit biedt machinebouwers en ontwikkelaars van productie- en verpakkingslijnen extra flexibiliteit en inbouwgemak.

GEL 6113 Verstelmotor met doorgaande holle as uit de PowerDRIVE serie van Lenord+Bauer

GEL 6113, toegepast in: verpakkingsmachines, food & bottling machines, plastic & hout bewerkingsmachines, drukpersen en boekbindmachines, diverse andere productieomgevingen.

De GEL 6113 komt in uitvoeringen van 5 Nm, 7 Nm en 10 Nm nominale koppel en met een holle as diameter van maximaal 20 mm. De duty cycle van de verstelmotor ligt ver boven 25 %. Net zoals bij andere PowerDRIVE oplossingen wordt een wijde range aan communicatie interfaces ondersteund: CANopen, PROFIBUS-DP, Sercos III, PORFINET-I/O en EtherNet/IP.

Vertelmotor, PowerDRIVE lijn van Lenord+BauerVerder beschikt de aandrijfunit over een ingebouwde joystick voor een eenvoudige ingebruikname. Een ‘sealed-for-life’ smering maakt het apparaat geheel onderhoudsvrij. Dankzij een ingebouwde absolute multiturn encoder is de verstelunit klaar voor gebruik zodra de stroom wordt aangesloten. Gebruikers kunnen hebben keuze tussen een hybridekabel en stekkeruitgang.

Opbouw en integratie van de GEL 6113 verstelmotor

De GEL6113 mechatronische unit is opgebouwd uit een borstelloze DC motor, een 32-bit microprocessor, een compacte ‘power amplifier’, een krachtige versnellingsbak en een magnetische multiturn encoder. Het geheel wordt afgeschermd met een solide IP67 aluminium behuizing.

Optioneel kan een PowerDRIVE-Box aan toegevoegd worden om meerdere verstelmotoren met elkaar te synchroniseren en het geheel met een bovenliggend besturingssysteem te verbinden. Bekabeling wordt tot een minimum beperkt.
Complete overzicht van de PowerDRIVE versteloplossingen: verstelmotoren, spindels en boxen

 

Neem contact op met tsb – bescom in Duiven voor advies op maat. Samen met Lenord+Bauer zorgt tsb – bescom voor een maximale klantondersteuning bij technologiekeuze en inbedrijfstelling.

Ontdek ook de andere verstelmotoren binnen de PowerDRIVE familie van Lenord+Bauer. Dit zijn modellen met uitgaande assen, ook in compacte bouwvorm.

Partners