Producent: PROCENTEC
Productnaam: PROCENTEC Atlas
Productgegevens:
De PROCENTEC Atlas is dé oplossing voor het monitoren en diagnosticeren van een Industrieel Ethernet netwerk. De tool is ontwikkeld om onverwachte en dure downtime in industriële Ethernet-netwerken te voorkomen.
Producttype: Industrial Ethernet Diagnostics and Monitoring Device


 

Wat is uw innovatie? Hoe werkt uw innovatie?

 Atlas is de visie van PROCENTEC op het gebied van diagnostiek voor Industrieel Ethernet. Via de Internet of Things (IoT) wordt steeds meer aan elkaar verbonden, met als infrastructuurbasis: Ethernet. Momenteel is er binnen de industriële automatisering een verschuiving gaande van de traditionele veldbussystemen naar Industrieel Ethernet. Om de complexiteit van Industrieel Ethernet netwerken in kaart te brengen heeft PROCENTEC de Atlas ontwikkeld.

PROCENTEC’s Atlas is een onmisbare tool voor iedereen die binnen de industriële automatisering werkt aan het verminderen van downtime. Atlas kent eenvoudig te begrijpen vensters, heeft een intuïtieve interface en is daardoor makkelijk te gebruiken.

De installatie van Atlas gebeurt op een DIN-rail. Na koppeling verkent Atlas automatisch en snel uw netwerk. De tool herkent apparaten en vraagt relevante informatie bij hen op. Door middel van een web-based aanpasbaar dashboard, kunnen gebruikers alle informatie binnen de tool inzichtelijk krijgen.

Eenvoudige weergave van alle apparaten in uw netwerk
Eén van de belangrijkste kenmerken van Atlas is de dynamische interactieve Topologie. Dit is een grafisch en hiërarchisch overzicht van uw complete netwerk. De Topologie toont alle apparaten binnen het netwerk en hoe deze met elkaar zijn verbonden. Hierin is ook informatie over apparaten afzonderlijk te zien, waarbij gebruikt gemaakt wordt van statusiconen volgens de NAMUR standaard. Op deze manier krijgt de gebruiker informatie over alle (mogelijke) problemen binnen het netwerk. De Topologie kan worden gevisualiseerd op drie manieren: in een universumstructuur, de meer hiërarchische boomstructuur, of een zelf ontworpen structuur. Voor de beste gebruikerservaring adviseert PROCENTEC het gebruik van Google Chrome.

Kwaliteit van uw netwerk
Atlas toont ook informatie over de kwaliteit van een netwerk. Om deze informatie snel te kunnen beoordelen hebben de engineers van PROCENTEC de Atlas uitgerust met Q-Factor. Deze Quality Factor software maakt de informatie visueel door middel van een scoringsmechanisme dat is opgebouwd uit alle aangesloten apparaten binnen het netwerk. De Q-Factor toont een cijfer van 0 tot 5000 (volgens de automobielstandaard) of van 0 tot 100% als een percentage. Daarnaast is er ook het verkeerslicht dat  de netwerkstatus kan tonen door middel van drie kleuren.

Innovativiteit

In tegenstelling tot veel andere oplossingen binnen de wereld van het industriële Ethernet is de Atlas bijzonder gebruiksvriendelijk. De initiële configuratie kost slechts enkele minuten en het dagelijks gebruik is eenvoudig en intuïtief. Atlas biedt diepgaande netwerkdiagnose op een zeer gebruiksvriendelijke manier. PROCENTEC Atlas bewaakt de gezondheid van industriële netwerken en helpt downtime te voorkomen waardoor er geen kostbare resources verloren gaan. De installatie van Atlas leidt daarom altijd tot een hoger rendement op de investering (ROI) met een goed doordachte strategie voor diagnose.

Altijd up-to-date
PROCENTEC stelt regelmatig updates beschikbaar om te downloaden. Hierdoor kan Atlas over de nieuwste features beschikken. Momenteel werken de software engineers van PROCENTEC aan een spectaculaire feature die met name commissioning engineers en netwerkbeheerders veel tijdsbesparing zal opleveren. De lancering van deze feature staat gepland tijdens de WoTS.     

Dutch Design

Het ontwerp en de productie van Atlas wordt volledig uitgevoerd in Nederland, zowel qua hardware als software. Ook de printplaten worden in Nederland geproduceerd. Hiermee draagt PROCENTEC bij aan de werkgelegenheid binnen Nederland.

Winnaar van de 2017 CE Design Award

PROCENTEC Atlas is de winnaar van de 2017 CE Design Award, omdat het in één keer slaagde voor de:

  • elektromagnetische compatibiliteitstest,
  • statische ontladingstest,
  • elektrische pulsentest,
  • en gesimuleerde blikseminslag test

Zie hierover meer hier: https://www.dare.nl/learning-centre/nieuwsbrieven?newsletter_id=41&article_id=330


Over PROCENTEC

PROCENTEC is specialist op het gebied van PROFIBUS, PROFINET en Industrieel Ethernet en ontwikkelt producten om productieprocessen van eindgebruikers te optimaliseren. Onze innovatieve oplossingen zorgen ervoor dat onze cliënten succesvol opereren in de wereld van de industriële automatisering en het maximale rendement uit hun proces halen.

Het hoofdkantoor van PROCENTEC bevindt zich in Wateringen, bij Den Haag. Naast vestigingen in Duitsland, Engeland en Italië, heeft PROCENTEC een netwerk van meer dan 50 distributeurs in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Alle producten die PROCENTEC ontwikkelt, zijn bedoeld voor de globale markt, zo ook Atlas.

Onze klanten bestaan vooral uit industriële ondernemingen waarbij downtime tienduizenden euro’s per uur kan kosten. Het voorkomen van uitval is dus cruciaal. De Atlas helpt de gebruiker bij het voorspellen van dit soort problemen. Hierdoor kan dure downtime voorkomen worden.

Daarnaast kan Atlas ook acute problemen opsporen en direct melden bij de verantwoordelijke technici.

Terug naar overzicht

 

Partners