“Valkuilen” vermijden bij de ontwikkeling of aankopen van, een modulair, flexibel en bovenal betrouwbaar testsysteem voor het testen van elektronica

Deze presentatie begint met een antwoord op de vraag; “Of we vandaag de dag, bij een hoog geautomatiseerd assemblage en fabricageproces met moderne inspectiesystemen, het product ook nog elektrisch moeten testen”. 

Tijdens productie van elektronica is het van belang, voor een kosten efficiënte en kwalitatief goed eindproduct, dat er tussen iedere productie- en assemblage-stap, in het proces wordt geïnspecteerd.

Alleen op die manier kan worden voorkomen dat ontstane productiefouten vanuit de voorgaande productiestap, meegaan naar de volgende productiestap.

Dit is de enige manier om te voorkomen dat productiefouten zich opstapelen gedurende de fabricage en assemblage en dat reparatie van deze productiefouten aan het einde van de productielijn een kostbare, tijdrovende en complexe zaak wordt.

Als aan bovenstaande basisregels is voldaan en uw product is met de grootst mogelijke zorg behandeld (denk hierbij vooral aan ESD-veiligheid), dan zal het geproduceerde product, nog een zo klein als mogelijk percentage, door productie ontstane fouten bevatten.

Echter gedurende de laatste assemblagestap, het reflow solderen van de componenten op de printplaat, kan er helaas nog steeds van alles verkeerd gaan, denk hierbij aan het ontstaan van sluitingen en opens bij componenten welke niet, of niet goed, gesoldeerd zijn, samen met mogelijke fouten welke zijn “gemist” tijdens de inspectiestappen eerder in het proces, zoals, niet-, foutief- of verkeerdom-geplaatste componenten bijvoorbeeld.

Deze fouten zijn helaas heel lastig met visueel inspecteren, al dan niet automatisch, te herkennen en te identificeren. Hiervoor is een andere aanpak vereist, namelijk het elektrisch testen van uw product.

Tijdens deze presentatie gaat Peter van Oostrom in op de volgende onderwerpen;

  • Welke testmogelijkheden zijn er om uw product zo goed als mogelijk te testen en daarmee te garanderen dat deze volledig correct is geassembleerd en gefabriceerd.
  • De voor en nadelen van iedere testmogelijkheid
  • Hoe zorg je ervoor dat uw product ook werkelijk goed getest kan worden, er moet namelijk toegang zijn tot uw DUT (Device Under Test) om de benodigde meetapparatuur ermee te kunnen verbinden op een snelle, eenvoudige en vooral betrouwbare manier.
  • Welke tooling is daarvoor beschikbaar en welke is voor uw product het meest geschikt.
  • Naast een betrouwbaar contact met de DUT is ook een betrouwbare verbinding met de meetelektronica noodzakelijk welke los op een testtafel of zich in een testsysteem bevind.
  • Hoe garandeer ik de kwaliteit van de verbindingen tussen de meetelektronica en de DUT.
  • Hoe minimaliseer ik bekabeling en kabellengtes (signaallengtes) in een testopstelling.
  • Hoe ontwikkel je op een kosten efficiënte manier een standaard, universeel, modulair, flexibel en bovenal betrouwbaar testsysteem om al uw producten zorgvuldig te kunnen testen.

Peter van Oostrom, Romex

Klik hier voor de PDF-versie van de presentatie.

Terug naar programma.

Partners