Groep 2

Opleidingen: elektrotechniek, industriële automatisering, werktuigbouwkunde, electrical engineering & design, engineering, technicus engineering, smart technology, informatica, embedded controllers, mechatronica

Bij EPLAN configureer je snel en eenvoudig schakelkasten en schakelinstallaties. Voor de engineers en projectmanagers van de toekomst is het nog steeds nodig dat kennis, innovaties in technologie en veranderingen van processen gecombineerd en geautomatiseerd worden. Met EPLAN Pro Panel wordt dat gedemonstreerd.
Aan de “hand” van de HEIDENHAIN nanometer sprinter, die de handbewegingen van de studenten volgt, worden onderstaande vraagstukken besproken: Hoe meet je een nanometer? Wat is de functie van een encoder? Hoe meet je positieruis?

 

Op de stand van Phoenix Contact dagen we studenten uit voor een challenge tegen PLCnext Technology; de basis voor een innovatief besturingsplatform dat compleet nieuwe vrijheidsgraden biedt. Deze technologie biedt namelijk de mogelijkheid om open source software, apps en clouddiensten te integreren in een besturingsplatform dat kan worden geprogrammeerd met klassieke PLC-programmeertools, hogere programmeertalen én model gebaseerde ontwikkeltools zoals Matlab Simulink. Kom naar onze stand 11.A036 en laat zien hoe snel en slim jij bent!
Rittal toont op de WOTS een volledig nieuwe kasten serie. Leerlingen en studenten kunnen bij Rittal op de stand de montage voordelen ervaren. Je gaat meemaken hoe eenvoudig de sokkel te monteren is en hoe het nieuwe hang- en sluitwerk in elkaar steekt.
SMC is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten en specialist in industriële automatisering. Mechatronica, robotica, moderne besturingstechniek en natuurlijk het werken met elektrische actuatoren, het hoort allemaal bij SMC. We vinden het leuk om studenten te ontvangen op onze stand tijdens de WoTS en besteden daarbij extra aandacht aan industrie 4.0. Kijk voor meer informatie over SMC op www.smcpneumatics.nl.

 

Heb jij het inzicht om productie of magazijn van het nodige materiaal te voorzien? Bewijs het in de WERMA videogame ‘Stock-O-Ban’! Het spel “Stock-O-Ban” is gecreëerd naar aanleiding van WERMA’s meest recente product “StockSAVER”. StockSAVER vertegenwoordigt de nieuwste generatie Kanban-systemen voor productielogistiek. Eenvoudig aan te passen aan FIFO-flowracks, lost StockSAVER veel van de traditionele Kanban-problemen op! Het originele spel ‘Sokoban’ (magazijnwerker in het Japans) of de latere Nintendo ‘Boxxle’ waren traditionele videogames waarbij de speler dozen door een doolhof moest verplaatsen. In lijn met ons product “StockSAVER” moet je in het spel dozen op de juiste plaats krijgen. We goten het spel in de typische lay-out van toen om de spelers te herinneren aan videogames uit de jaren 80 en 90. Dus in plaats van de originele titel ‘Sokoban’ hebben we het ‘Stock-O-Ban’ genoemd. Nieuwsgierig? Neem hier een kijkje!

WOTS Partners