Fabrikant: Danfoss Drives
Productnaam: VLT® Wireless Communication Panel LCP 103
Product Type: VLT® Wireless Communication Panel LCP 103, bereikbaar binnen een straal van 150m. Mogelijkheid tot uitbreiding van dit bereik m.b.v. repeaters. In industriële termen ook wel bekend als HMI (Human Machine Interface).

Productgegevens: De VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 is een draadloze communicatiemodule, ontworpen volgens de IEEE 802.11 standaard. De module kan gebruikt worden, wanneer deze is aangesloten op een frequentieregelaar, waarmee het als een draadloze communicatiemodule functioneert tussen drive en telefoon of tablet – de MyDrive Connect app dient te worden geïnstalleerd en is beschikbaar voor zowel Android & iOS telefoons en tablets.

 

De afbeelding toont de werking van de innovatie.

 

Andere voordelen:
De module kan worden geconfigureerd volgens IEEE802.11 als access point of client.


a. Bereikbaarheid – onze frequentieregelaars worden geïnstalleerd in verschillende toepassingen, waarbij de gebruiker soms niet dichtbij de installatie kan komen
b. Toegankelijkheid – connectiviteit met bestaande draadloze apparatuur
c. Connectie met het draadloos display – ondersteunt connectie van meerdere gebruikers in client modus
d. Uitbreiding van draadloos bereik mogelijk – door middel van repeaters
e. Draadloos mesh (ster)netwerk topologie ondersteuning – belangrijk in aanloop naar Internet of Things (IoT)
f. Ingebouwd geheugen voor opslaan en laden van bestanden
g. Status indicatoren – led’s

 

Het VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 communiceert met MyDrive® Connect – een app die gedownload kan worden op iOS en Android telefoons en tablets.
MyDrive® Connect biedt volledige toegang tot de frequentieregelaar voor een eenvoudiger inbedrijfstelling, bediening, toezicht en onderhoud.
Danfoss is het eerste bedrijf dat de optionele draadloze verbinding biedt (IEEE 802.11 standaards) aan frequentieregelaars die maar liefst 15 jaar geleden al geproduceerd zijn.
De module is gebouwd om te communiceren met de frequentieregelaar d.m.v. seriële communicatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bestaande seriële poort op de frequentieregelaar. We hebben de bestaande interface omgezet naar een 802.11 standaard zodat communicatie mogelijk wordt met mobiele telefoons of tablets.
De ingebouwde LED’s tonen de huidige status van de drive (On, Warning, Alarm, Wi-Fi Connectivity), gedetailleerde informatie kunt u vervolgens aflezen op uw telefoon/tablet dankzij MyDrive® Connect. Dit geeft de gebruiker een goed inzicht in de werking en communicatiestatus van de frequentieregelaar.

Daarnaast heeft men toegang tot statusberichten, startmenu’s en zelfs alarmen/waarschuwingen kunnen worden ingezien. Data kan gevisualiseerd worden met een grafiek die het gedrag van de drive over een bepaalde tijd toont. Door gebruik te maken van de actieve point-to-point draadloze communicatie kan onderhoudspersoneel real-time foutmeldingen via de app ontvangen, waardoor men snel kan reageren op een potentiële situatie en stilstand kan beperken. De module heeft een ingebouwd geheugen van 14MB, waardoor de gebruiker backups kan maken en verschillende drive bestanden kan terug zetten.
De gebruiker kan hiedoor ook eenvoudig backups en gegevens van de ene naar de andere frequentieregelaar overzetten.
De communicatie is beveiligd via WPA2 standaard, wat de meest veilige manier van data uitwisseling is, gebruik makend van AES (advanced encryption standards).

 

Innovativiteit
Het product is Nieuw, ontworpen en gelanceerd in 2018. De VLT® Wireless Communication  Panel LCP 103 is een slimme oplossing voor lastig bereikbare situaties,bijvoorbeeld: een frequentieregelaar die ingebouwd is in een luchtbehandelingskast, op een kraan of in een ander type machinebehuizing; hierbij is draadloze connectiviteit, bediening en toezicht via een telefoon of tablet een uitkomst.

Toegevoegde waarde voor de gebruiker
Ondersteunt het gebruik voor industriële producten via draadloze communicatie, Industrie 4.0 en IIoT.

Business Potential
De VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 is ontworpen naar de behoefte van de markt om via de mobiele telefoon of tablet eenvoudig de status van de regelaar te kunnen uitlezen, aanpassen en bedienen en tevens informatie van de motor inzichtelijk te hebben. De VLT® Wireless Communication Panel LCP 103 is geschikt voor VLT® HVAC Drive FC 102, VLT® Refrigeration Drive FC 103, VLT® AQUA Drive FC 202, VLT® AutomationDrive FC 301/FC 302 en VLT® Lift Drive LD 302, en niet alleen voor nieuwe drives maar ook voor die van zelfs 15 jaar oud.

 

Overige voordelen

 

Terug naar overzicht

Partners