In sommige Spaanse regio’s heeft het watertekort de Spaanse regering er al toe aangezet om strikte regels op te leggen i.v.m. het hergebruik en de recycling van water (KB 1620/2007).

De Europese Unie neemt vergelijkbare processen aan en scherpt de regelgeving verder aan (EU 2020/741 van het Europees Parlement en de Raad van 25 mei 2020 over minimumeisen voor hergebruik van water).

Om de vereiste strenge kwaliteitsnormen voor hergebruikt water te garanderen, zijn instrumenten nodig om afwijkingen in het zuiveringsproces zo vroeg mogelijk te detecteren. Voortdurende monitoring en optimalisatie met behulp van een deeltjesteller is een uitstekend hulpmiddel, om tijdig te kunnen ingrijpen tijdens het zuiveringsproces. Zo bespaart men tijd, geld en middelen.

Juist bij dit soort watertoepassingen is nauwkeurige kennis van de deeltjesgrootte en deeltjesaantal cruciaal. Hierdoor kunnen verschillende soorten bacteriën of storingen in het systeem, zoals een filterdoorbraak, snel worden opgespoord, zodat er direct tegenmaatregelen kunnen worden genomen.

Een automatische PAMAS deeltjesteller zorgt voor een onmiddellijk nauwkeurig analyseresultaat volgens internationale normen. In de regio Murcia in het zuidoosten van Spanje is onlangs een draagbare deeltjesteller van het type PAMAS S4031 in gebruik genomen. Deze levert een essentiële bijdrage aan de continue verbetering van de zuiveringsprocessen, die op hun beurt de zuiverheid en kwaliteit van het water waarborgen .

Meer informatie over de PAMAS S4031 here.

Lees het volledige rapport  Artículo Técnico ES

nl_NLNederlands