FHI Workshop De ontwikkelcyclus


Van ‘verplicht nummer’… naar een ‘stapje terug’ en talentgerichte dialoog met de medewerker aan het stuurDinsdag 11 april 2023,
12.30 – 17.00 uur

(start 12.30 uur met lunch en afronden om 16.15 uur met een netwerkborrel)

Locatie: FHI, Leusderend 12 in Leusden


Niemand houdt van beoordelingsgesprekken. Werknemers zien het vaak als een “verplicht nummer” en voelen zich veroordeeld. Voor veel leidinggevenden is het iets dat ze het liefst zo lang mogelijk uitstellen omdat het ze veel tijd en energie kost terwijl het vaak zo weinig oplevert.

En toch zijn er organisaties waar deze traditionele manier van beoordelingsgesprekken nog toegepast wordt. Dit, terwijl ze niet bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van mensen die vanuit kennis over hun eigen sterke en zwakke punten zelf blijven werken aan hun inzetbaarheid.

Wij geloven dat in deze nieuwe tijd van agile, scrum, hybride werken en zelfsturende teams, dynamisch zijn en meebewegen essentiële sleutels zijn tot succes. En dat vraagt ook een andere manier van leidinggeven, aansturen, en ontwikkelen van medewerkers. Onze visie is dat dit leidinggeven vooral moet gaan over zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen.

Is beoordelen daarmee dan achterhaald en is het beter om er mee te stoppen? Nee, zeker niet! We kunnen het alleen wel anders aanpakken op een manier die past bij deze tijd. Vanuit vertrouwen en gedeelde verantwoordelijkheid waarbij de medewerker een grote(re) rol heeft en de leidinggevende een stapje terug doet.

In deze interactieve workshop gebaseerd op het HR Managementboek ‘Het Nieuwe Beoordelen’ geven we inzicht in het nut en de noodzaak van deze nieuwe manier van beoordelen. Hierbij inspireren we jou graag met ideeën, ervaringen uit de praktijk en nemen we je mee in een concreet stappenplan dat hierin bijdraagt zodat je na de workshop direct aan de slag kunt met jouw medewerkers!

Doelgroep
Leidinggevenden, managers, teamleiders en HR managers.

Aanmelden en kosten
Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. De deelnamekosten voor deze workshop bedragen € 199,- exclusief btw per persoon voor leden van FHI. Voor niet-leden € 349,- exclusief btw per persoon.

Programma:

12.30 uur Aanvang met lunch
13:00 uur – Waarom ‘moeten’ we ‘gesprekken voeren’?

– De uitgangspunten van Het Nieuwe Beoordelen (1)

14.15 uur Korte pauze
14.30 uur – De uitgangspunten van Het Nieuwe Beoordelen (2)

– De weg naar Intern ondernemerschap

– Casuïstiek, Q&A en Best Practices

16.15 uur Einde programma en afsluitende borrel

Elk workshoponderdeel wordt afgesloten met praktische tips en handvatten, waarmee je direct aan de slag kunt. De setting is er op ingericht dat de deelnemers vragen kunnen stellen en onderlinge ervaringen kunnen uitwisselen. In de workshop is er ook ruimte voor de persoonlijke case. Vooraf kun je deze insturen en deze vraag zal in de workshop (anoniem) behandeld worden. Daarnaast kun je bij het aanmelden van te voren jouw verwachtingen en vraagstukken doorgeven aan de spreker.


Spreker
Fré Boels, ISA Training & Coaching te Utrecht
T: (033) 433 24 00 | W: isatraining.nl