Over de branche

FHI is het collectief van technologiebedrijven op de Nederlandse markt met leden binnen aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering en laboratorium technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen in het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen. FHI werkt zoveel mogelijk projectmatig en op basis van het profijtbeginsel: leden betalen maximaal de kostprijs voor deelname aan activiteiten en zakelijk advies.

In de Nederlandse branchevereniging voor Industriële Automatisering zijn circa 200 bedrijven verenigd met een gezamenlijke omzet van € 2,4 miljard in 2016.

De collectieve marketing is een dominante factor in de brancheactiviteiten. Specifiek voor de branche Industriële Automatisering organiseert de branche events als PPA (Productie Proces Automatisering), Machinebouw, Industrial Ethernet en Industrial Cyber Security. Naast collectieve marketing biedt FHI haar leden juridisch advies, algemene en politieke belangenbehartiging, economisch- en marktonderzoek en het gebruik van algemene voorwaarden en modelovereenkomsten.

FHI, federatie van technologiebranches is daarnaast organisator van de toonaangevende vakbeurzen op het gebied van technologie: World of Technology & Science (voorheen Het Instrument) en Electronics & Applications.

Branchemanagement

Voor de branche Industriële Automatisering is het branchemanagement het aanspreekpunt.

Susanne van Boxtel Eline te Velde Jacolien Frentz
Branchemanager
susanne@fhi.nl 
Projectmanager
eline@fhi.nl
Projectmanager
jacolien@fhi.nl