Round Table – Single Pair Ethernet


Single Pair Ethernet is een technologie die door een grote groep bedrijven wordt geïnitieerd om nieuwe mogelijkheden voor Industrial Internet of Things en Edge Computing te realiseren.

Vanuit industriële automatisering zijn meerdere bedrijven te benoemen, die actief betrokken zijn bij deze technologie. Met kabels, communicatietechniek, instrumentatie en industriële automatisering in het algemeen worden nieuwe toepassingen mogelijk gemaakt.

Er is een ontwikkeling van standaarden, de eerste apparaten komen op de markt en daardoor ontstaan ​​nieuwe toepassingen in gebouwen, productie- en procesindustrie. Binnen de verschillende markten is er behoefte aan oplossingen binnen de actuele uitdagingen rond de energietransitie, Industrial Internet of Things, cybersecurity en autonome productie. Er is behoefte aan standaardisatie, om in de bedrijfsketens een geïntegreerde samenwerking te realiseren.

Rond de volgende vier onderwerpen worden uitdagingen gezien voor de SPE adoptie:

  • Standaarden
  • Basistechnologie
  • Mogelijke apparatuur ‘communicerend met edge computing’.
  • Toepassingen voor eindgebruikers.

 

U wordt uitgenodigd om in een Ronde Tafel bijeenkomst met andere professionals in gesprek te gaan over de vier onderwerpen. Dit is een open bijeenkomst. Iedereen die SPE relevant vindt voor zijn bedrijf is welkom. De focus ligt op technologische uitdagingen en toepassingen voor eindgebruikers.

 

De ‘round table’ discussie vindt plaats op woensdag 6 Juli van 9.30 – 12:30 uur bij FHI in Leusden. Meld u aan voor deelname via e-mail: jacolien.frentz@fhi.nl

 

Programma Round Tabel discussie SPE, 6 juli 2022

9.30 – 9.45 Eric Leijtens, TE Connectivity

Als deelnemer aan het SPE Partner Network geeft de spreker een beeld van standaarden, componenten, apparatuur en toepassingen.

9.45 – 10.00 Frank Mortiz, Sick

Hoe staat het met de ontwikkeling van Single Pair Ethernet? Toelichting van de SPE System Alliance op SPE.

10.00 – 10.15 Jaap Westeneng, Endress+Hauser

De verschillende bestaande Single Pair Ethernet standaarden en waar zit het verschil en de overlap tussen SPE en Ethernet APL.

10.15 – 10.30 Vragen en antwoorden
10.30 – 11.00 Pauze
11.00 – 12.30 Discussie

  1. Standaarden
  2. Basistechnologie
  3. Mogelijke apparatuur ‘communicerend met edge computing’.
  4. Toepassingen voor eindgebruikers.

Welke technologische uitdagingen zijn er?

Welke toepassingen worden mogelijk voor eindgebruikers?

Is het nu een belangrijke mogelijkheid, om tijdens WoTS aandacht aan dit thema te geven?

Zo ja, welke eindgebruikers kunnen we er dan heel snel bij betrekken?