Complete analysesystemen voor in-line analyzers in (petro)chemie

Complete analysesystemen voor in-line analyzers in (petro)chemie Door: Inventech Benelux BV

De toenemende automatisering op productielocaties zorgt ervoor dat Inventech steeds vaker de vraag krijgt of zij ook complete analysesystemen kunnen leveren voor de in het proces ingebouwde analyzers. Om deze totaaloplossing te kunnen bieden werkt Inventech samen met diverse externe partners, waaronder Mechatest. “De samenwerking maakt het mogelijk om niet alleen meer in-line analyzers te leveren voor productieprocessen in de (petro)chemie, maar ook complete analyse-systemen te kunnen creëren die onze opdrachtgevers in een oogopslag vertellen hoe het proces verloopt en de klant ontzorgen,” aldus John Heidenreich, managing partner bij Inventech.

Corebusiness van Mechatest is het ontwerpen en bouwen van gas en vloeistof monstername en monsterconditioneringssystemen voor het veilig en betrouwbaar verzamelen van koolwaterstoffen, chemicaliën, stoom en water voor analyse in het lab. “Met Inventech halen we zeer specialistische kennis van inline analyzers in huis. Daarbij spelen zaken als het reduceren van time-to-market, verlagen van productiekosten en duurzaamheid een prominente rol,” zegt André van Roon, directeur van Mechatest. “Door samen te werken kunnen we de efficiëntie van productieprocessen in de (petro)chemie vergroten. Voor twee multinationals hebben we nu reeds complete analysesystemen mogen bouwen én met succes. “

Compleet meetsysteem voor inline zuurstofanalyzers

De laatste opdracht behelsde het bouwen van een systeem voor alle metingen van eerder door Inventech in het productieproces ingebouwde zuurstof analyzers. Moest de operator de metingen voorheen afzonderlijk beoordelen; met de komst van de meet unit kan het proces vanaf één centraal punt worden gecontroleerd. Mechatest en Inventech verwachten dat de samenwerking resulteert in meer opdrachten van bedrijven die stapsgewijs hun efficiëntie willen vergroten.