De Minos serie van Zander Aachen

De Minos serie van Zander Aachen Door: Vierpool

De MINOS Serie van Zander Aachen is slechts 6,2/6,8mm breed en kan gebruikt worden voor het bewaken van noodstop schakelaars, veiligheidsdeuren en lichtschermen tot op PL e / Cat. 4 / SIL 3.

Hierbij is de SD-versie met relaiscontacten voorzien van twee keuzeschakelaars waarmee het relais kan worden ingesteld op automatische/manuele start, met of zonder cross-circuit monitoring. Verder zijn deze modulen geschikt als koppel-/interposing relais voor Safety Instrumented Systems in de procesindustrie (volgens IEC 61511-1).

Voor gebruik in branderinstallaties en fornuizen zijn deze modulen gecertificeerd volgens EN 50156-1 en EN 746-2. De MINOS-modulen zijn standaard voorzien van een testpuls-filter op de ingang. Typen met optioneel een veilige uitgang met testpulsen voor foutdetectie tijdens bedrijf zijn eveneens beschikbaar.  Eplan macro’s en SISTEMA-data zijn op aanvraag beschikbaar.

PDF: Minos Serie

Voor aanvullende informatie over bovengenoemde toepassingen, neem gerust telefonisch contact met ons op, Verkoop Binnendienst (Sales), tel: 0346 - 594 555.