Efficiënt "batteren" van voedingsproducten met behulp van een in-line viscositeitsmeter

Efficiënt Door: Inventech Benelux BV
Het coaten van voedingsproducten, ook wel “batteren” genoemd, wordt gedaan om een product smaak, glans en/of kleur te geven. Denk aan garnalen, kreeftjes, champignons, vleesblokjes, aarbeien etc. Het coatingsproces wordt beschouwd als één van de belangrijkste fasen in de voedselverwerking, dit komt doordat de keuze van de consument sterk wordt beïnvloed door de uiteindelijke presentatie van het product. 

Een in-line viscositeitsmeter kan het proces van "batteren" (afkomstig van het engelse woord "batter" wat beslag betekent) efficiënter maken. De viscometer zorgt er (real-time)  voor dat de laag coating niet te dik of te dun is. Dat leidt tot een consistente kwaliteit van het eindproduct én een efficiënt productieproces. Ook voorkomt het dat u grondstoffen, halffabricaten of eindproducten weg moet gooien, omdat het teveel of te weinig “beslag” heeft. Meerdere reden om te bekijken wat een in-line viscositeitsmeter voor uw voedingsproces kan betekenen!

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in een test? Neem contact op met Product Manager John Heidenreich, via tel.nr.: 0162 460404 of via email.