Het meten van vocht in petfood

Het meten van vocht in petfood Door: Inventech Benelux BV

De microgolftechnologie voor vochtmeting in petfood werkt door microgolven door het monster te sturen en de mate waarin deze microgolven worden geabsorbeerd, verzwakt of gereflecteerd te meten. Aangezien water een hogere absorptie van microgolven vertoont dan andere stoffen, kan de hoeveelheid water in het monster worden afgeleid uit de gemeten verandering in de microgolven.

Waarom vocht meten in petfood?

Voor petfood kan het meten van vochtgehalte belangrijk zijn om de kwaliteit en houdbaarheid van het product te waarborgen. Een nauwkeurige vochtmeting kan bijvoorbeeld helpen om ervoor te zorgen dat het petfood voldoet aan de specificaties en normen voor voedingswaarde en opslag.

Voordelen van het meten van vocht in petfood met microgolftechnologie

Het gebruik van microgolftechnologie voor vochtmeting biedt voordelen zoals snelheid, non-destructiviteit (geen monsterdestructie vereist) en nauwkeurigheid. Het stelt fabrikanten in staat om in real-time het vochtgehalte van producten te monitoren en aan te passen indien nodig.

Lees hier meer over de microgolftechnologie voor het meten van vocht in petfood. 

Meer informatie over het meten van vocht in petfood met microgolftechnologie

Mocht je meer specifieke informatie willen over de microgolftechnologie van TEWS voor vochtmeting in petfood, neem dan contact op met de specialisten van Inventech of bekijk de officiële documentatie en technische specificaties op de website.