Identificatie van plastics in recyclingindustrie met de MicroNIR OnSite-W

Identificatie van plastics in recyclingindustrie met de MicroNIR OnSite-W Door: Inventech Benelux BV

Voor een efficiënte verwerking van kunststofafval vertrouwen recyclingbedrijven op het herkennen en betrouwbaar identificeren van kunststoffen. Deze grondstoffen krijgen echter pas een goede prijs als ze gesorteerd en hergebruikt kunnen worden. Verkeerde toevoegingen betekenen niet alleen lagere verkoopprijzen of weigeringen, ze kunnen ook grote schade aanrichten aan kunststofverwerkingsfabrieken. Robuuste oplossingen op locatie die kunststoffen snel en betrouwbaar detecteren, versnellen alle volgende bedrijfsprocessen. Dat bespaart  recyclingbedrijven tijd en geld!

Nabij-infrarood (NIR) is al tientallen jaren de erkende en meest gebruikte methode voor kunststofdetectie. Deze technologie wordt ook gebruikt in grote sorteerinstallaties voor plastic afval. Met draagbare NIR-spectrometers krijgt de gebruiker geldige resultaten die overeenkomen met die in sorteerbedrijven. Andere methoden, zoals de brandtest, zijn ofwel schadelijk voor de gezondheid ofwel veel duurder en tijdrovender zoals laboratoriumanalyses. In dit webinar maakt u kennis met de robuuste, handzame en draadloze MicroNIR Spectrometer waarmee u eenvoudig op locatie metingen kunt verrichten. Hoe eenvoudig dat is, laat specialist in spectroscopie Kees van der Sar u zien tijdens dit webinar.

In dit gratis webinar toont specialist in spectroscopie Kees van der Sar hoe recyclingbedrijven simpel en efficiënt kunststoffen kunnen identificeren met de MicroNIR OnSite-W.

">Lage vochtpercentages meten in kunststoffen methoden en resultaten uitgelicht - YouTube