In-line BRIX- of refractiemeting gelatine en snoep

In-line BRIX- of refractiemeting gelatine en snoep Door: Inventech Benelux BV

Gelatine is een natuurlijk en gezond voedingsmiddel dat kan terugkijken op een lange traditie. Door zijn veelzijdige eigenschappen biedt het pure eiwit veel voordelen en speelt het een belangrijke rol in de hedendaagse voedingsindustrie.

Gelatine is een puur, natuurlijk eiwit gemaakt van dierlijke grondstoffen die collageen bevatten. Het bestaat voor 84 tot 90 procent uit eiwitten en voor 2 procent uit minerale zouten, de rest bestaat uit water. Gelatine is geclassificeerd als een voedingsmiddel en is geen voedingsadditief met een E-nummer. Als natuurlijk voedingsmiddel voldoet gelatine dus onder andere aan de eisen van de clean label producten. Bij de productie van voedsel wordt het gebruik van kunstmatige of gemodificeerde toevoegingen, die geëtiketteerd dienen te worden met een E-nummer, zoveel mogelijk vermeden. Gelatine bevat geen bewaarmiddelen of andere toevoegingen en is vrij van vet-, cholesterol- en urinezuurverbindingen.

Mengen van gelatine in voedingsproducten en snoep met BRIX- of refractometer

Mengverhouding feedbacksysteem van Atago

Meet in real-time de mengverhouding en reageert door de aanpassing van het stroomvolume te wijzigen. 

Controle concentraat gelatine met BRIX- of refractie

Bij de productie van gummy snoepjes wordt een BRIX- of refractiemeter ingezet (en is onmisbaar) om de concentratie te controleren bij het mengen van de grondstoffen, het opwarmen van de brij en het concentreren. 

Laatste controle vóór het bottelen van gelatine houdende producten met de in-line refractometer of BRIX-meter

Een laatste controle van het product voordat het wordt gebotteld, wordt uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het binnen de specificaties valt. Het regelen van de omschakeling tussen verschillende vloeistoffen kan helpen om vloeistofverlies te verminderen.

Brix-voorbeeld

Jello is ongeveer 15 tot 20% Brix, terwijl gummies dichter bij 80% Brix liggen.

Voor meer informatie, brochure of demo, neemt u contact op met de specialisten van Inventech.