Industry tools: de juiste verbinding in het proces

Industry tools: de juiste verbinding in het proces Door: Panasonic Industry
Hoe datagedreven een machinebouwer vandaag de dag ook werkt, uiteindelijk valt of staat het succes nog altijd met de eigenschappen van elk product. Met de materialen. De gebruikte onderdelen. En hoe nauwkeurig en veilig ze zijn geassembleerd. Want wat als daar iets aan ontbreekt? Wat als er iets mist aan een verbinding, hoe klein ook?

Assemblage op het hoogste niveau: geen machinebouwer kan zonder. Maak daarom kennis met de industry tools van Panasonic Power Tools. Als innovatieve accu-gereedschappen hebben de industry tools elk hun specifieke kenmerken – zie verderop in deze special – maar als íets ze typeert, is het toch wel hoe soepel ze meedraaien in het proces. Niet als een onderdeel op zich, maar heel bewust als onmisbaar deel van het geheel.

De waarde van Panasonics industry tools: je ontdekt ‘m op 16 en 17 juni in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Mits de coronamaatregelen het toelaten, zijn ook wij die dagen aanwezig op de beurs Vision, Robotics & Motion. Bezoek onze stand en ontdek hoe onze Smart Vision (SV) sensor helpt bij het positioneren van een te maken verbinding. Breng vervolgens met één van Panasonics industry tools de constructie mee tot stand, en laat je gadget – we verklappen nog niet wat – graveren in ons LC3000 lasermarkeerstation. Eén product, één totaaloplossing: zo komt de samenwerking tussen Panasonic Power Tools en Panasonic Industry soepel tot stand.

Nog niet aangemeld voor Vision, Robotics & Motion? Registreer je gratis bezoek via de site van het event en kom langs!

 

Zo verloopt assemblage even soepel als efficiënt

Snelheid en efficiency: het zijn die twee aspecten die samenkomen in onze accu-gereedschappen voor assemblage in de industrie. Terwijl onze industry tools ervoor zorgen dat het proces aan de lijn even soepel als snel verloopt, blijft ook de kwaliteit van assemblage geborgd.

Sterk en energiezuinig
Omdat ze al snel zo intensief worden gebruikt, bestaan Panasonics industry tools uit robuuste materialen. Ze gaan bovengemiddeld lang mee, verbruiken weinig energie en zijn daardoor een rendabel alternatief voor toepassingen via pneumatiek, hydrauliek of elektriciteit. Vandaar ook, dat inmiddels meerdere grote autofabrikanten voor hun assemblage vertrouwen op onze industry tools.

Geen reactiekracht op de pols
Met een range van 0,3 tot 650 Nm brengen onze industry tools elke verbinding krachtig en nauwkeurig tot stand. En dat altijd even comfortabel voor de operator, doordat de machine slechts voor minimale vibraties zorgt. Van reactiekracht op de pols is géén sprake, wat haast onmisbaar is voor wie de tools geregeld bedient.

Snel gecontroleerd
De kwaliteit van elke verbinding komt voort uit de staat waarin het gereedschap zich bevindt. Kwaliteitscontrole door nametingen via compacte transducers helpt daarbij. En dat bovendien razendsnel, via usb plug&play-technologie. Daarnaast zorgt draadloze communicatie er binnen meerdere van onze productseries voor dat de machine individueel op afstand instelbaar is, wat resulteert in de juiste parameters op elk moment.

Voorkom fouten
Dankzij de bediening op afstand kunnen alleen personen die daartoe bevoegd zijn de machines instellen en parameters veranderen. Dat verlaagt het risico op foutieve verbindingen enorm. En als het gaat over aansprakelijkheid? Met uitgebreide datalogging beschik je over de bewijsvoering om discussies te voorkomen.

Meer weten?
Benieuwd naar de mogelijkheden van onze industry tools voor jullie organisatie? Neem contact op met Michael Faes (michael.faes@eu.panasonic.com) of Joris Hartman (joris.hartman@eu.panasonic.com). Bellen kan uiteraard ook: +31-(0)499-37 27 27.