Intelligente lineaire feedback – Continue en contactloze positiebepaling

Intelligente lineaire feedback – Continue en contactloze positiebepaling Door: Vierpool

Bij de flexibiliteit die de veranderende specificaties vereisen, is het zelfs in moderne automatiseringssystemen vaak moeilijk om te voldoen aan de hoge verwachtingen die worden gesteld aan de proces- en productkwaliteit.

Dit maakt het in het dagelijkse industriële leven des te uitdagender om beide doelen te bereiken.

Het is van cruciaal belang om het arbeidsproces te allen tijde in de gaten te houden. Hier speelt de sensortechnologie in compacte en precieze grijpers, stansapparatuur en gereedschapswisselaars een doorslaggevende rol.

Het nieuwe magneetveld-lengtemeetsysteem BMP van Balluff biedt u de mogelijkheid lopende arbeidsprocessen betrouwbaar en slijtagevrij te bewaken. Het magneetveld-lengtemeetsysteem helpt u de verschillende processen onder controle te houden, objecten gelijktijdig te bewerken en tegelijkertijd energiezuinig te blijven.

Op deze manier zorgt u voor hoge procesbetrouwbaarheid en automatiseringskwaliteit: of u nu de assemblage wilt controleren, zoals in de automobielindustrie, of snel gewijzigde formaten en procesparameters wilt aanpassen, zoals in de verpakkingsindustrie, waarbij meerdere pneumatische bewegingen synchroon moeten lopen.

De bijzonderheden:

  • Flexibiliteit dankzij een modulair concept: geschikt voor een groot aantal cilinders over de gehele slag tot 256 mm
  • Volledige transparantie: continue bewaking van de zuigerpositie in de krapste ruimtes via analoge spanning- en stroomuitgang en via IO-Link-interface
  • Betrouwbare resultaten: toepassingsrelevante lineariteit en herhaalnauwkeurigheid
  • Hoge procesveiligheid: lage temperatuurdrift en zeer goede elektromagnetische compatibiliteit
  • Geschikt voor industrie 4.0: formaatwissel, Condition Monitoring en Predictive Maintenance

PDF: BMP magneetveld-lengtemeetsysteem

Indien u na het lezen van dit artikel meer informatie wenst, neem gerust contact op met onze afdeling Verkoop. Tel: 0346 - 594 555.