Meer keus bij het aansluiten van zonnepanelen

Meer keus bij het aansluiten van zonnepanelen Door: Helukabel B.V.

HELUKABEL brent nieuwe varianten van hun HELUPOWER solarkabels op de markt

De specialist in elektrische verbindings technologie, HELUKABEL, breidt haar portfolio van fotovoltaïsche producten uit door twee nieuwe varianten van hun HELUPOWER kabels voor zonnepanelen op de markt te introduceren. Deze kabels zijn speciaal ontworpen om zonnepanelen met elkaar en omvormers te verbinden.

Nieuw in het assortiment is de HELUPOWER SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K UL. Hiermee is HELUKABEL de eerste fabrikant die een solarkabel aanbiedt volgens UL 4703, wat een belangrijk criterium is voor systeemfabrikanten die zich richten op de export van producten naar buitenlandse markten, zoals de Verenigde Staten. Deze kabel is ook geschikt voor wereldwijde export dankzij zijn goedkeuringen volgens DIN EN 50618 en IEC 62930. Dit helpt de opslagcapaciteit te optimaliseren en inkoopprocessen te vereenvoudigen, aangezien slechts één kabel op voorraad hoeft te worden gehouden, in plaats van vele verschillende varianten.

Daarnaast wordt de HELUPOWER SOLARFLEX-X PREMIUM toegevoegd aan het productassortiment. Dit ontwerp is gecertificeerd volgens de TÜV 2 PfG 2750 en is geschikt voor gebruik in drijvende fotovoltaïsche systemen of drijvende zonne-energieparken. Deze kabel heeft een bijzonder lange levensduur en is geschikt voor internationaal gebruik dankzij zijn goedkeuringen volgens DIN EN 50618 en IEC 62930. Hiermee voegt HELUKABEL nog een oplossing toe aan hun productassortiment - één die specifiek is ontworpen voor de groeiende markt van drijvende zonnepanelen.

Het standaardontwerp van de SOLARFLEX-X H1Z2Z2-K heeft zich al bewezen als een betrouwbare bedradingsoplossing voor fotovoltaïsche systemen in tal van toepassingen. De kabel is halogeenvrij, vlamvertragend en bestand tegen UV-straling, ozon, klimaateffecten en water, waardoor hij perfect geschikt is voor gebruik in de open lucht. De goedkeuring van deze solarkabel volgens de Europese norm EN 50618 garandeert zijn betrouwbaarheid in het veld.

De NTS-variant van de SOLARFLEX-kabels, die wordt geleverd met speciale bescherming tegen knaagdieren, is ook beschikbaar. Deze bescherming bestaat uit een roestbestendig, roestvrijstalen gaas dat 80-85% van het kabeloppervlak bedekt. Dit voorkomt dat muizen, ratten, wezels of andere knaagdieren storingen of uitval veroorzaken zonder dat daarvoor chemicaliën nodig zijn. Dankzij deze nieuwe kabelvarianten kunnen exploitanten nu nog meer ideale oplossingen vinden voor hun fotovoltaïsche systemen en profiteren van de decennia aan ervaring van HELUKABEL in de verbindings technologie industrie.

Meer informatie over kabels en draden voor zonnepanelen vindt u hier: Zonne energie (helukabel.nl)