Perfecte verse kaas met de in-line, sanitaire viscositeitsmeter van Sofraser

Perfecte verse kaas met de in-line, sanitaire viscositeitsmeter van Sofraser Door: Inventech Benelux BV

Voor de leiders in de zuivelindustrie van verse kazen wordt de uitmuntendheid verkregen door de kwaliteit na de wrongel homogenisatie perfect en in realtime te bewaken.

Uitdagingen bij de productie van verse kaas

Verse kazen worden geproduceerd dankzij gestremde en uitgelekte melk met weinig andere bewerkingen. De details van de recepten en de knowhow van elke producent, evenals het droge stof- en vetgehalte en het uiteindelijke smaakstofbestanddeel maken het verschil tussen tal van merken.

De vervaardiging van zuivelproducten vereist strikte controle op het droge stofgehalte. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt overdosering van droog extract. De materiaalbesparing zorgt voor een regelmatige werking van de automatische verpakkingsmachines en de constante textuur van het eindproduct. En tot slot uiteindelijk ook voor een constante kwaliteit die leidt tot tevreden consumenten.

Deze sanitaire, real-time viscometer is de oplossing

Sofraser, uitvinder van de (vibrerende) viscositeitsmeter met resonantiefrequentie, ontwikkelde de sanitaire MIVI viscositeitsmeter. Juist door de know how van omgevingen in de voedings- en drankenindustrie werd de MIVI-viscositeitsmeter een succes in deze sectoren, en met name in de zuivelindustrie. Er is immers voor veel producten een bekende relatie tussen droog extract en viscositeit.

Meer informatie over de in-line viscositeitsmeter van  Sofraser?

Download hier de productinformatie of neem contact op met de product managers van Inventech.