Spectrale teledetectie of remote sensing

Spectrale teledetectie of remote sensing Door: Inventech Benelux BV

Hyperspectrale en multispectrale beeldvorming via satelliet en vanuit de lucht zijn technologieën die worden gebruikt in een breed scala aan teledetectietoepassingen. Met deze hulpmiddelen kunnen onderzoekers patronen detecteren en oppervlaktematerialen identificeren.

Het correleren en bevestigen van de gegevens verkregen uit hyperspectrale en multispectrale beelden vereist veldwerk. Grondwaarneming met behulp van een draagbare veldspectroradiometer verbetert de nauwkeurigheid en voegt details toe aan de basisgegevens die worden geleverd door de hyperspectrale of multispectrale beelden. Reflectiespectroscopie in het veld kan worden uitgevoerd zonder monstervoorbereiding of vernietiging voor zowel geologische/geochemische als vegetatietoepassingen.

SPECTRAL EVOLUTION biedt lichtgewicht, draagbare en krachtige veldspectroradiometers voor grondwaarneming van hyperspectrale en multispectrale gegevens in:

Onze PSR+ 3500- en NaturaSpec™-spectroradiometers en de RS-3500 Remote Sensing Bundle zijn zeer geschikt voor het correleren van satellietgegevens in het veld en bieden de volgende kenmerken:

  • Snelle, volledig spectrum UV/VIS/NIR met één enkele scan
  • Automatische sluiter, automatische belichting, automatische donkercorrectie voor scannen met één druk op de knop
  • Superieure veldbetrouwbaarheid zonder bewegende optische delen
  • Lichtgewicht (8,94 lbs) en compact
  • Oplaadbare, lichtgewicht lithium-ionbatterijen
  • Verwijderbare glasvezelkabel - veldverwisselbaar
  • Beste NER in zijn klasse (equivalente uitstraling met laag geluidsniveau)
  • Bluetooth- en USB-connectiviteit
  • Optionele, robuuste handtablet met digitale camera met autofocus, GPS en in zonlicht leesbaar display
  • DARWin SP Data Acquisition-software slaat bestanden op als ASCII voor gebruik met analysesoftware van derden, heeft vervolgkeuzemenu's voor toegang tot 19 vegetatie-indexen

Software met 19 ingebouwde vegetatie-indexen

DARWin SP Data Acquisition-software biedt toegang tot 19 vegetatie-indexen via feitelijke vervolgkeuzemenu's, waaronder NVDI, SR, SAVI, ARVI, EVI, IPVI, PRI, SBI, PAR en meer. Omdat DARWin uw spectra opslaat als ASCII-bestanden, kunnen ze bovendien worden gebruikt met een scala aan andere softwareprogramma's.

Hier leest u welke satellieten beelden verstrekken aan onderzoekers voor teledetectie/remote sensing en welke softwareprogramma's door onderzoekers worden gebruikt op het gebied van teledetectie. 

Neem gerust contact op met Inventech's specialist Kees van der Sar voor meer informatie over veldspectroradiometers voor remote sensing doeleinden.