Toegang op afstand voor Siemens PLC

Toegang op afstand voor Siemens PLC Door: IXON B.V.

Hoe krijg je veilige VPN toegang op afstand tot je Siemens PLC?

Met IXON Cloud heb je direct op afstand toegang tot je Siemens PLC via een beveiligde VPN-verbinding via het IXON serviceportaal. Configureer de IXrouter met onze wizard, sluit hem aan op je Siemens PLC en hij is automatisch extern toegankelijk. Je kunt vervolgens PLC software programmeren op afstand, logbestanden bekijken en monitoren. Het werkt heel eenvoudig en maakt het mogelijk om machine problemen op afstand op te lossen.

Test de IXrouter 30 dagen gratis met onze Starter Kit. Vraag deze hier aan.

Siemens S7 PLC aangesloten op de IXrouter voor remote access
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siemens S7 PLC aangesloten op de IXrouter voor remote access

Verken IXON Cloud voor externe VPN toegang tot Siemens PLC

IXON biedt een krachtig industrieel IoT platform voor toegang op afstand en data mogelijkheden voor Siemens PLC: IXON Cloud. Het biedt machinebouwers, systeemintegratoren en OEM's eenvoudige, snelle en veilige VPN-toegang over de hele wereld, voor machine onderhoud, controle en ondersteuning op afstand.

Krijg direct toegang tot de Siemens PLC en het machinenetwerk van vanuit thuis of kantoor. De voordelen van IXON Cloud voor Siemens PLC-apparaten:

  • Eén enkel webportaal om al je machines en gebruikerstoegang te beheren
  • Ondersteuning voor Ethernet (LAN), 4G/LTE en Wi-Fi-connectiviteit met de IXrouter
  • Plug & Play installatie en geen extra software nodig (volledig web-based)
  • Beveiligde VPN-verbindingen op desktop en mobiel
  • Hoogwaardig veiligheidsniveau
  • Schaalbaar naar (klanten)behoefte met de optionele functies voor data logging, alarmen en data visualisatie.

Animation how secure remote access to Siemens PLC works with IXON Cloud & IXrouter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Probeer IXON Cloud voor extern onderhoud van Siemens PLC's

Laat je gegevens achter en we sturen je een Starter Kit met onze meest geavanceerde IXrouter (Wi-Fi, Ethernet en 4G/LTE) en alle benodigde accessoires om je project te starten. Test een volledig scenario voor toegang op afstand en data-functies met IXON Cloud en jouw Siemens PLC. Ervaar het gemak van de IXrouter en IXON Cloud tijdens een 30 dagen testperiode.

IXrouter: Industriële VPN-router voor Siemens PLC

De IXrouter is een industriële VPN-router en edge gateway ineen, ontworpen om elke PLC met de IXON Cloud te verbinden. Het is volledig compatibel met Siemens PLC's om veilige toegang op afstand op te zetten.

Het is klaar om vrijwel elke denkbare situatie aan te pakken. Er is zelfs een speciale 4G/LTE model voor afgelegen installaties in het veld.

IXrouter3: Industriële VPN router
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IXrouter3: Industriële VPN router

Siemens PLC's compatible met IXON

  • Siemens S7-200
  • Siemens S7-300
  • Siemens S7-400
  • Siemens S7-1200
  • Siemens S7-1500
  • En oudere Siemens PLC's met een ethernet module.

Als je type hier niet vermeld staat, neem dan contact met ons op om de compatibiliteit van het product te controleren.

IXrouter aangesloten op Siemens PLC voor toegang op afstand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IXrouter aangesloten op Siemens PLC voor toegang op afstand

Hoe kan ik gegevens van Siemens PLC's lezen en schrijven met IoT?

De IXrouter ondersteunt verschillende industriële protocollen om automatisch data van Siemens PLC's uit te lezen voor monitoring en analyse op afstand. De gegevens worden naar de IXON Cloud verzonden om deze beschikbaar te maken voor alarmmeldingen en visualisatie, of voor analyse/machine-leren in externe platforms via de API:

Ondersteunde protocollen voor Siemens PLC:

Met behulp van Cloud Data Logging kun je het gegevensprotocol, het IP-adres en data tags van de gegevensbron (PLC) in je IXON Cloud-account configureren – zonder regel code. Stuur de configuratie-instellingen naar de IXrouter en deze zal de data automatisch uitlezen en opslaan in de IXON Cloud. Dit biedt geavanceerde IoT-functionaliteit voor datalogging, alarmen en trendanalyses. " target="_blank" rel="noopener" data-anchor="?v=GtGJfFTcH0w">Bekijk deze korte uitleg video van Cloud Logging (1 minuut).

Siemens HMI paneel en andere aangesloten PLC-apparatuur op afstand bedienen

Met VPN toegang krijg je een veilige verbinding tot de PLC en volledige netwerktoegang tot het machinenetwerk. Om je nog meer mogelijkheden te bieden, ondersteunen wij de VNC- en HTTP-protocollen om op afstand toegang te krijgen tot elk industrieel HMI bedieningspaneel en andere apparaturen (sensoren, robots) die zijn aangesloten op de Siemens PLC. Deze functionaliteit is kosteloos inbegrepen.

Siemens HMI-paneel op afstand bedienen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Siemens HMI-paneel op afstand bedienen

Monitoring op afstand van Siemens SIMATIC HMI via VNC

Er is een mogelijkheid om HMI-monitoring beschikbaar te maken via het VNC-protocol. Bekijk, open en bedien je HMI-scherm (zoals SIMATIC Comfort Panel, DiagMonitor, WinCC) op afstand via je browser of de IXON app. Krijg, of geef je klant, volledig toegang en controle tot het HMI touchscreen van de machine.

Toegang tot Siemens PLC-webserver

Sluit je Siemens PLC webserver eenvoudig aan via het HTTPS-protocol. Je hoeft alleen maar de locatie van de webserver te configureren en je kunt deze overal veilig benaderen.