Uit de praktijk: Hoe toetst u security vanuit de bron(code) en welke kansen biedt deze analyse nog meer?

Uit de praktijk: Hoe toetst u security vanuit de bron(code) en welke kansen biedt deze analyse nog meer? Door: Software Improvement Group

Gemiddeld zijn er 30.000 cyberaanvallen wereldwijd per dag. Hacks en datalekken kosten organisaties jaarlijks 10 miljard euro. Redenen genoeg om cybersecurity tot de orde van de dag te maken binnen uw organisatie.

Vandaag de dag is cybersecurity vaak afhankelijk van het kunnen vinden van kwetsbaarheden tijdens het testen. Waarom niet die kwetsbaarheden al in de bron traceren en oplossen? Het analyseren van de werking van uw systeem in de broncode biedt aanzienlijke voordelen. Hiermee worden verborgen kwetsbaarheden zichtbaar en kunt u op tijd ingrijpen.

Hoe gaat zo’n analyse in zijn werk? Welke stappen moeten genomen worden om het risico dat uw organisatie getroffen wordt door één van die 30.000 cyberaanvallen sterk te reduceren? En welke kansen biedt het analyseren van uw softwarekwaliteit nog meer, bijvoorbeeld op het gebied van aanpasbaarheid en testbaarheid van de broncode? Tijdens de lezing van Software Improvement Group (SIG) op het Industrial Cyber Security event van 9 oktober, nemen experts ir. Tibor Lapikas, Rob van der Veer en René de Grauw u, aan de hand van sprekende voorbeelden en een bewezen evaluatiemodel, mee door de praktijk.

Volg onze lezing: 9 oktober om 15:00 uur
Als onafhankelijke organisatie heeft Software Improvement Group (SIG) de grootste benchmark in de sector van meer dan 25 miljard coderegels verspreid over honderden technologieën. De deskundige consultants van SIG gebruiken deze benchmark om de IT-assets van uw organisatie te analyseren op o.a. security en onderhoudbaarheid. Zo helpt SIG organisaties hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren door de staat en security van hun software fundamenteel te verbeteren.

Registreer u voor het Industrial Cyber Security Event op 9 oktober en volg de lezing van onze experts ir. Tibor Lapikas, Rob van der Veer en René de Grauw.