Viscositeitsmetingen in het coatingproces van printplaten (pcb)

Viscositeitsmetingen in het coatingproces van printplaten (pcb) Door: Inventech Benelux BV

De dosering van een coatingoplossing voor printplaten vereist nauwkeurige afstelling om uniformiteit van het aanbrengen van de coating te bereiken. Een constante viscositeit weerspiegeld die uniformiteit. Een inhomogene coating, of een te dikke of dunne coating bij de productie van printplaten, kan ernstige problemen veroorzaken. De reputatie van een bedrijf staat op het spel wanneer er te veel klachten van klanten komen als gevolg van een slechte kwaliteit van de het eindproduct. Bijgevolg stijgen de kosten door inefficiënte productie en grondstofverliezen.

Door de installatie van een MIVI-procesviscosimeter in de circulatielus van het coatingproces kan tijdens het gehele productieproces op het juiste moment de juiste hoeveelheid oplosmiddel in de basishars worden geïnjecteerd.

De MIVI-viscositeitsmeter werkt continu en detecteert en corrigeert elke viscositeitsvariatie onmiddellijk.

Gebruik van de MIVI viscositeitsmeter in het coatingproces van printplaten

De printplaten zijn ondergedompeld in een coating op harsbasis die bij kamertemperatuur stolt. De uniformiteit van de coating bereikt de 100% wanneer het gaat om kwaliteit, dankzij de inline viscositeitsmeting. Tevens maakt de viscositeitsmeting een vermindering van het hars- en oplosmiddelverbruik mogelijk. De MIVI viscositeitsmeting zorgt voor een constante coatingviscositeit. Het verhoogt de herhaalbaarheid van het proces, de homogeniteit en uniformiteit van de coating en zorgt voor materiaal- en tijdsbesparingen.

Meer informatie over de viscositeitsmeting van coating voor printplaten?

Download hier de factsheet, of neem contact op met de product managers van Inventech.