15 jaar Industry Council on ESD Target Levels en ESD test standaardisatie

15 jaar Industry Council on ESD Target Levels en ESD test standaardisatie Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

In 2006 werd door 6 bedrijven de ‘Industry Council on ESD Target Levels’ opgericht. Het Industry Council on ESD Target Levels is een onafhankelijk orgaan van ESD experts met als missie om de ESD-robuustheidseisen van moderne IC’s te evalueren, waardoor veilige handelingen en montage in een ESD protected area mogelijk zijn. De council besloot om gebaseerd op data aanbevelingen te maken voor benodigde ESD robuustheid van IC’s, zodat deze veilig gebruikt konden worden en zonder dat extreme eisen de functionaliteit in de weg zou zitten. Uiteraard heeft dit een sterke relatie met de methodes van het testen van die robuustheid.

Theo Smedes van NXP Semiconductors geeft in zijn presentatie een overzicht van de ontwikkelingen in de afgelopen 15 jaar op het gebied van ESD Target Levels en ESD test standaardisatie. Afsluitend kijkt hij ook vooruit naar de verwachtingen in de toekomst.

Op dit moment bestaat het council uit circa 60 bedrijven. De huidige scope is verder uitgebreid naar het doen van aanbevelingen voor de volgende generatie ‘qualification target levels’ voor het human body model (HBM) en het charged device model (CDM) (in overeenstemming met de ESDA Technology Roadmap). Hierbij wordt tevens rekening gehouden met de meest recente beperkingen van IC-ontwerp en -fabricage.

Tevens is het council betrokken bij het definiëren van methoden om elektrische overbelasting (EOS) te beperken en er worden aanbevelingen gedaan voor een ‘efficient system level IEC ESD-design’ met realistische testpraktijken.

Wilt u deze lezing bijwonen? Registreer u kosteloos voor een bezoek aan het EMC-ESD event 2021.