De opkomst van ‘Reverberation’ kamers en oplossingen

De opkomst van ‘Reverberation’ kamers en oplossingen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

De auto-industrie beweegt zich in de richting van de RC-methode (Reverberation Chamber), omdat het nu een verplichte test wordt voor auto-onderdelen. De presentatie van Dimitrios Barakos van Comtest Engineering gaat in op de verschillen tussen conventionele EMC-metingen en RC-testen. Je leert alles over de werking van RC's (de sterke punten en beperkingen) en het concept van velduniformiteit en de manieren om dit te bereiken. Deze presentatie biedt ook een perspectief op RC-testen volgens internationale normen, met een sterke focus op een specifieke use-case voor auto-onderdelen. Christian Reimer van Rohde & Schwarz belicht in zijn presentatie de huidige en toekomstige toepassingen van ‘Reverberation’ oplossingen.

Verschillende onderzoeksteams in universiteiten en productiebedrijven werken momenteel aan moderne oplossingen. In deze presentatie leert Christian Reimer je hoe het technische principe van 'reverberation' nuttig kan zijn voor je dagelijkse werk, zowel bij immuniteitstesten, EMI-testen als precompliance testen. Ook voor draadloze vermogensmetingen kan de ‘reverb’ techniek nuttig zijn.

Meld je hier aan voor een gratis bezoek aan het EMC-ESD event en de lezingen over ‘Reverberation’ kamers en oplossingen.